Любо Ганев - Цар на карнавала в Русе

Любо Ганев - Цар на карнавала в Русе

Хиляди се забавляваха на традиционния русенски карнавал, който през последните години се превърна в най-значимо събитие в културния календар на града.

 
Тазгодишното му издание бе посветено на Световното първенство по волейбол, на което град Русе ще бъде домакин през септември. Карнавалът се проведе под надслов „Влез в отбора“. Централната част на града се превърна в сцена, на която над 1000 талантливи участници се включиха в множество забавления и игри, придружени с атрактивни награди. За късмет на участниците, през тази година времето не беше и много горещо.
 
 
Началото на празничната програма беше поставено в 18:00 ч. с участието на Миро, Бате Енчо, Дара и Лос Памбос и със специалното участие на Рей Хернандез – музикант от Венецуела и IDance Studio на Каталин и Андреа от Румъния. В 18:45 ч. тръгна ритуално шествие, водено от известния волейболист от близкото минало и русенец Любо Ганев, което съпътства пренасянето на Световната купа по волейбол от сцената пред Държавна опера – Русе до сцената пред Съда. Там, в 19:00 часа, кметът на Община Русе Пламен Стоилов посрещна трите лъча, тръгващи от различни точки на града, и официално откри Карнавала. За Цар на Карнавала беше обявен известният волейболист от близкото минало, русенец и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и му бе връчен ключа на град Русе, с който по традиция се „отключва“ карнавалния дух на града. 
 
 
Деца от русенските детски градини, облечени в екипи, представиха държавите-участнички на сцената на карнавала. Това допълнително допринася за рекламната кампания, свързана с домакинството на града на Световното първенство по волейбол за мъже от 12 до 18 септември в Арена Русе. Всички желаещи имаха възможността да се снимат с Купата от Световното по волейбол на сцената пред операта. 

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти