Гледай на живо

Възможен ли е обратът - Лудогорец се изправя срещу Динамо (Загреб) в Шампионската лига

Утвърдиха нова длъжност - почетен президент на БФ Волейбол

Утвърдиха нова длъжност - почетен президент на БФ Волейбол

Нова длъжност бе утвърдена в структурите на Българската федерация по волейбол - почетен президент и почетен вицепрезидент. Решението бе взето на общото събрание на централата, което се проведе днес в Русе, съобщи вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев.

Любо Ганев показа на Бойко Борисов трофея на Мондиал 2018

"Постът почетен президент не е предназначен за някого конкретно", уточни за BGvolleyball.com Любо Ганев. Причината за вписването на длъжността е свързана със синхронизиране на устава на федерацията с тези на европейската конфедерация (CEV) и международната федерация (FIVB).
Управителният съвет на БФ Волейбол проведе над 4 часова среща днес в София

"Човекът, който ще заеме тази длъжност трябва да е бил поне два мандата изпълняващ ръководни функции в БФВ. Това ще бъде едно признание за неговите усилия и дейност по време за работата му като президент или вицепрезидент ", разясни още Любо Ганев. Той поясни думите си, като даде пример с бившия президент на международната федерация г-н Жижон Вей от Република Китай, който е почетен президент на FIVB.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти