Любо Ганев: Искам момчетата да си оставят сърцето на терена (видео)

Любо Ганев: Искам момчетата да си оставят сърцето на терена (видео)

Националният волейболен отбор на България завърши без победа турнира от Лигата на нациите в София. В последния си мач от Група 5 играчите на Пламен Константинов отстъпиха с 0:3 гейма на европейския шампион Русия. Ето какво каза след мача вицепрезидентът на БФВолейбол Любомир Ганев пред Фейсбук страницата на родната централа:

"Първо искам да поздравя публиката, която независимо, че отборът не игра добре, дойде, повярва в тях. Подкрепяше момчетата, защото те имат нужда от своите фенове. Когато залата е пълна, момчетата играят по различен начин, малко ни трябва да запалим публиката. Независимо от всичко, не показахме добра игра, Търсим си лидера в отбора, търсим човека, който да завършва важните топки. И в предишните два мача стигахме до края, но малко не ни достига да направим важните топки. Надявам се в оставащите дни и седмици да успеем да се изградим като отбор. Надявам се да вдъхна кураж на момчетата, да ги мотивирам, защото се вижда, че не играем със сърце. Когато си оставиш душата и сърцето на игрището, феновете го разбират и могат да ти го простят. Когато видят, че е без желание, тогава е лошо за волейбола, за хората, за тези, които са пред телевизорите, тези, които са платили билет да дойдат в залата, за всички".

"Ако бяхме победили в мача със Сърбия, мачът с Австралия щеше да е съвсем различен. Срещу Русия щяхме да бъдем малко по-борбени. Надявам се в следващите три уикенда отборът да се изгради както трябва, за да можем да мислим за нещо по-голямо".

"Сигурен съм, че ще направим хубави мачове до края, със сигурност ще останем в Лигата догодина - за това не се притеснявам. Но искам да се класираме колкото може по-напред", завърши Ганев.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти