Батков: Майкъл Чорни искаше да дам акциите на Левски на полицая пред МВР

Батков: Майкъл Чорни искаше да дам акциите на Левски на полицая пред МВР

Според мен собственик на Левски продължава да е г-н Георги Попов, започнал е прехвърляне в полза на г-н Борисов, той категорично заяви, че не желае да ги получи. Те са дадени на съхранение във футболния клуб, те продължават да са на г-н Попов, но в това състояние той не може да присъства на общото събрание. Така обобщи в „Беновска пита“ казуса с акциите на Левски бившият собственик на клуба адвокат Тодор Батков.

За разкарването на акциите из София от журналиста Сашо Диков той каза: „Не съм приятел със Сашо Диков, но винаги сме били достойни съперници. Особено обидно беше, че не беше достойно да поеме тази функция. И особено недостойно бе кекеренето пред клуба на фона на огромен портрет на Георги Аспарухов-Гунди. И мен особено ме заболя!“


Тодор Батков припомни, че бившият собственик Майкъл Чорни го е убеждавал да прехвърли своите акции на полицая, който пази пред МВР, когато на бизнесмена бе забранено да идва в България. „За Левски спокойно можеше да се направя на анонимник, когато г-н Чорни за втори път ме накара да занеса на полицая в МВР акциите за вътрешния министър, той имаше 80%.
 
Те го изгониха, съдът отмени първата заповед, задължи НСС да премахне пречките да се връща. Но вместо това последва нова заповед за забрана за още 10 години. Чорни беше много обиден, каза ми да подготвя джира. Но му казах – той (министър Георги Петканов) няма да ги вземе. Чорни ми каза: "Остави ги на полицая, който пази“. Обясних му, че е обидно, че не може да се прави така с Левски. И тогава акциите ги взех аз – това е истината. Можех да си го спестя“, припомни Батков.

„Левски ще го има, имам 3 послания. Първо призовавам г-н Попов най-човешки да си довърши мисията и с Божков да излязат с чест от това положение.

Второ – призовавам привържениците за още едно усилие за скромна лепта, има инициативи за подпомагане на клуба. Сега има една виртуална инициатива за 24 май за рождения ден, да напълним виртуално стадиона – ще остане хубав спомен.

Трето, колкото и нелепо да е, де факто вече ги няма Божков и Попов, премиерът Борисов нека да изпълни ангажимента си да помогне. Не бива Левски да загива! ЦСКА го стабилизираха горе-долу. Държавата не е дала нищо, помагала е, но от държавата нищо не е дадено.
 
"Секторът (сектор А) си го построихме ние, даже платихме право на строеж. Общежитието си построихме и платихме право на строеж на държавата. Аз не можех повече да продължавам – финансово, психически. Но аз останах в историята: станах 6 пъти шампион, 5 пъти купа, Шампионска лига – дай, Боже, всекиму, г-жа Беновска!“, подчерта адвокат Батков, като отново декларира готовност да помага на клуба.
 
"Готов съм винаги да помагам, не можете да си представите какви неща съм преживял, заявявам – готов съм да помагам.“

Запитан какво конкретно предстои, за да бъдат реално прехвърлени акциите на Левски на нов собственик, Тодор Батков каза: "Според мен има една-единствена възможност – г-н Попов да анулира джирото и да прехвърли пакета на акциите на лице, което той намери за добре. Единственото условие е лицето да се съгласи. Включително може да ги прехвърля на клуба, може да ги прехвърли на клуба безвъзмездно“.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички