Гледай на живо

Отзиви след ЦСКА-София - Гиляни (Косово) 1:0

Бабангида: Наско Сираков е точният човек за Левски

Бабангида: Наско Сираков е точният човек за Левски

Бележитият нападател на Левски от близкото минало - Емил Ангелов е на мнение, че Наско Сираков е точният човек, който да ръководи столичния гранд и да го спаси от тежкото положение, в което се намира към днешна дата. Според Бабангида клубът е в епицентъра на война, в която освен невинна жертва, е и най-потърпевш. Ето какво още каза героят от "Синята приказка" пред колегите от "Топспорт".

Емо, с какво чувство остана след тази изминала седмица, която беше изключително тежка за Левски?

- Шашнат съм от всичко това, което се получава, и то навсякъде по националния ефир. Едва ли не футболен клуб Левски е някакво средно отборче, което може да се разнася от уста на уста и от медия в медия. За мен това е едно изключително болно състояние за клуба, за всички нас -бившите футболисти, за феновете, и накрая се получават такива неща. Хиляда души се изредиха за акциите и стават доста грозни неща.

Самият ти подписал ли си се в декларацията на бившите футболисти и легенди на Левски, които поискаха от Васил Божков и Георги Попов да върнат в клуба акциите от мажоритарния пакет?

- Никой досега не ме е търсил. Най-вероятно не влизам в графата на легендите. Не са ме търсили и не съм взимал никакво отношение. Мога да кажа само, че искам по най-бързия начин Левски да бъде там, където му е мястото и всичко това да се реши.

Вчера Наско Сираков направи доста силно изказване в ефира на bTV, с което донякъде обедини "синята" общност. Може ли той да влезе в ролята на спасител за клуба?

- Работил съм с Наско Сираков, помагал ми е доста. Той, г-н Батков и Станимир Стоилов са ми помогнали много през годините. Изобщо да се развия като футболист, човек, личност...Той влиза в тази графа и наистина може да помогне на Левски. Изключителен човек. Бих казал, че точно Сираков може да направи нещо позитивно. Не само, че през годините е доказал, че Левски е печеливш при него, просто като личност. Хората, които го познават, могат веднага да разберат, че е изключително подготвен да ръководи такъв голям клуб. Аз съм твърдо "за" той да управлява Левски. Изключвам това разбира се, че през годините и г-н Батков е бил перфектен. Това за мен е най-печелившият президент, който съм имал някога нищо, че съм играл толкова години в чужбина. Мъри Стоилов пък ни изгради като футболисти...Но пак казвам, аз съм за Наско Сираков.

Кои са най-силните му качества като ръководител, които ти би могъл да отличиш?

- Наско Сираков е човекът, който на секундата ти казва това, което вижда и преценява, че може да се случи за даден мач или футболист. Говоря от моя гледна точка, защото все пак аз съм бил футболист, когато той е бил директор. Той е човек, който наистина може да ръководи клуба. Хладнокръвен е. Винаги през годините, когато сме имали някакви разногласия, сме разговаряли и ми е казвал точните думи, които да помогнат на даден човек. Имали сме и раздели - идва и ти казва в очите "така, така...". Той е от типа достойни хора, които никога няма да те подведат.

Ще успеят ли да изградят евентуален добър тандем с Павел Колев? Двамата се познават доста добре.

- Разбира се, че могат. Аз също познавам Павел Колев, когато беше главен редактор на "24 часа". По време на цялата "Синя Приказка" е бил много близо до нас. В отлични отношения съм и с него. Това е човек, който наистина може да помогне на отбора и е помагал и преди това още. Много преди да е на този пост, който заема сега. Пак казвам, че ще са други нещата. Ще има други хора и те трябва да решат дали да остане на работа.

До 24 май "синята" общественост си е поставила амбициозната задача да събере 1,5 млн. лева за клуба. Възможна ли е според теб тази мисия?

- По принцип ще е трудна, защото Левски в момента е във война, която той не заслужава. Футболният клуб е най-невинен от цялата ситуация. Най-вероятно ще е трудно до 24 май, поне така мисля. Но дано да греша!

Ти лично помогнал ли си финансово на клуба или не искаш да афишираш нещо подобно?

- Не искам да афиширам. Каквото е трябвало, когато е трябвало, съм помогнал. Не е хубаво и не е коректно да изказваме такива неща и информация. Който както е помогнал, го е направил от сърце за клуба. Но пак казвам - помагал съм на Левски.

Ако Левски има нужда от теб, би ли откликнал за работа в клуба, независимо от това дали става въпрос за първия тим, или школата?

- Няма човек от нашето поколение, който да не е помогнал на клуба. Ние всички сме свързани с него. Мен като ме срещнат по моя край казват: "Ей, Емо Ангелов - легендата на Левски". Ние сме свързани с този клуб до живот и винаги ще му помагаме, няма да го оставим така. Левски е дал много на нас, ние също на него. Обичаме си феновете, те обичат нас, тъй че няма да оставим нещата така!

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички