Милованович за футболистите на Левски: Разумно е да доиграят сезона и да помогнат за спечелването на Купата

Милованович за футболистите на Левски: Разумно е да доиграят сезона и да помогнат за спечелването на Купата

Бившият футболист на Левски и настоящ треньор на третодивизионния сръбски Шумадия Аранджеловац Нешко Милованович коментира в атрактивен стил ситуацията на "Герена".

"Сега е моментът всички да помогнат на Левски. Следя ситуацията и знам какво става. Положението е много тежко, но феновете държат клуба над водата и съм сигурен, че ще продължат да го правят. Много е важно обаче играчите да се покажат като мъжкари, а не като слабаци. Извинявам се за силния израз, но наистина тези чужденци, които в момента са в Левски трябва да проумеят, че ситуацията е извънредна за целия свят.

Това, че два или три месеца не са взимали пари, не би трябвало да е най-големият проблем в живота им и да бързат да разтрогват. Много е жалко, ако един футболист живее от 1-во до 1-во число и разчита само на заплатата. При това те не взимат по 300 лева, като някои от тези, които даряват редовно. Българите в отбора знаят къде се намират и мисля, че те няма да избягат. Наясно са какво означава Левски, емблемата и вековната история. Чужденците, като ги гледах преди прекъсването, не мисля, че ще могат да си намерят по-добър клуб от този, в който са в момента. Затова е разумно да доиграят сезона и да помогнат на тима да спечели Купата, да се стигне до Европа и да се генерират някакви приходи. След това да седнат и да коментират.

Аз ако съм в Левски, бих работил при всякакви условия, защото когато по този начин постигнеш резултати, със сигурност ще останеш в историята. Тези момчета в отбора трябва да знаят какво са говорили англичаните, белгийците, французите... за Гунди, за Наско, за Гиби, за Боримиров... Не може на Левски да се гледа просто като възможност да изкараш три заплати и малко отгоре", категоричен бе Нешко пред "Меридиан Мач".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти