"Сини сърца": Легендите на клуба са гаранция за прозрачно управление

"Сини сърца": Легендите на клуба са гаранция за прозрачно управление
"Ултрас Левски" застана твърдо зад Наско Сираков
"Ултрас Левски" застана твърдо зад Наско Сираков

Сдружение "Сини сърца" не закъсня с позицията си след съобщението на легендата на Левски Наско Сираков в ефир, че желае да получи акциите на клуба от Васил Божков и Георги Попов. От сдружението подкрепят идеята легендите на столичния гранд да поемат акциите на Левски. Сираков отправи призив към Божков и заяви: Готов съм да получа акциите
Екипът на Sportal.bg публикува позицията без редакторска намеса:

“Левски” - обич, несломимост, свобода! “Левски” - страдание и възторг!

Дали онези момчета, основателите на “Левски”, са мислили преди повече от сто години, че техният скромен ученически отбор наречен 6-ти Софийски Футболен Клуб, ще се превърне в легенда? Едва ли!

Едва ли са предполагали кърпейки първата си топка пред млекарницата на бай Трайче Живковски! Едва ли им е минало през ума обличайки първият жълто-малинов екип за да участват в турнира “Наши пленници - 1918”, организиран в помощ на българските военнопленници през Първата световна война. В борбата си да осигурят правото на “Левски” за съществуване и развитие, те са разчитали единствено на себе си, моралът и духът на Апостола. Отгледана с обич, тяхната свидна рожба се превръща в най-популярният и обичан отбор в България. Имало е победи, купи, титли, но е имало загуби, отстъпления, не винаги сме били сред първите, но “Левски” винаги е крачил гордо следвайки непреходните човешки ценности, които са неразделна част от летописа му. За съжаление в последните години в управлението на синия отбор, с помощта на външни фактори, започна да се настанява липсата на прозрачност, отстъпление от заложените ценности и непоследователна клубна политика, което доведе до днешните гибелни дни.

Сдружение “Сини сърца” в духа на своя устрем и идеи пое инициативата и отговорността за събирането и създаването на клубната експозиция показваща историята и успехите на “Левски”. В тази връзка, най-правилното решение бе да се обърнем към част от хората, които са създали и участвали в написването на тази приказка - ВЕТЕРАНИТЕ! Бяха организирани събития по различни поводи с многократни срещи, неформални, но изключително ценни и емоционални разговори. Във всички тези моменти, ние усетихме и видяхме тяхната вярност и любов към отбора. Видяхме благодарност за честта да играят със синята фланелка, но и тяхната болка и загриженост от неуспехите в наши дни. В последно време различните собственици на клуба не показаха достатъчно уважение към ветераните, не се опряха на техния опит, професионализъм, прекъснаха изключително важната връзка между минало, настояще и бъдеще. Това е една от причините за днешните трудни дни за клуба, най-тежките и критични в неговата история. Именно заради миналото и бъдещето на “Левски”, ние от сдружение “Сини сърца” заставаме зад идеята приносители на мажоритарният пакет от акции да станат бившите футболисти и ветерани на клуба, една част от които се превърнаха в символи и легенди на отбора.

Вярваме в хората, които излязоха със своите имена и лица, и поискаха да поемат отговорност за синия клуб. Вярваме в техния морал, достойнства и вярност към отбора и милионите му привърженици. Вярваме в личностите, които със своя труд изградиха и съхраниха славата на “Левски”. Легендите на клуба са гаранция за прозрачно управление, със своя опит и авторитет биха били обединителното ядро на синята общост. Имената им биха били допълнителен стимул, интерес и доверие за бъдещи инвеститори.

Ние сме длъжни да се борим за запазването и съхраняването на “Левски”, и неговата славна история, за да продължи своя безкраен път през времето. Длъжни сме на онези, които преди повече от сто години го създадоха. На онези, които не са между нас, но са създали любовта, която не изчезва, както след победните фанфари, така и след тишината при загуба. На онези, които са ни завели за първи път на стадиона и са ни показали синята магия. Всички ние, които се наричаме левскари имаме свободата и правото да избираме какво да направим, защото и преди, и сега “Левски” значи свобода!

Още от БГ Футбол

Виж всички