Гледай на живо

Турнир на 4-те трети лиги мач за 3-то място: Североизток - Югоизток 2:2

Васил Божков пусна паметна записка, замеси Домусчиев и Лудогорец

Бизнесменът Васил Божков излезе с нова порция обвинения срещу премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. На страницата си във facebook обаче Божков не публикува документ, а наречена от него паметна записка от среща в офиса на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Освен това, записката е писана на ръка, като в нея става дума за рекламен договор с неговите фирми за 200 милиона лева в рамките на 10 години, с клауза за компенсирането на нея или на футболния шампион, ако тя загуби други рекламодатели в хазарта.

Ето пълният текст на публикацията на финансовия благодетел на Левски: 

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.
ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса испазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички