Всички резултати от Лигата на нациите

Днес се изиграха осем мача от груповата фаза на Лигата на нациите. Само два от тях бяха от Лига “А”. В големия сблъсък между Франция и Италия успеха постигнаха "адзурите". Те се наложиха с 3:1 на "Парк де Пренс", въпреки че получиха попадение още в 13-ата секунда, дело на Брадли Баркола.

Обновена Италия преодоля рекордно бърз гол и подчини Франция насред Париж

До почивката Италия изравни с красив гол на Федерико Димарко, а през втората част Давиде Фратези и Джакомо Распадори гарантираха успеха на тима, воден от Лучано Спалети.

Де Бройне осигури успешен старт на Белгия

В другия мач от група 2 на Лига "А" Белгия победи с 3:1 Израел. Кевин Де Бройне се разписа на два пъти за "червените дяволи", а освен него точен беше и Юри Тилеманс. Почетното попадение за евреите всъщност беше автогол на Тимоти Кастан.

Норвегия не успя да преодолее съпротивата на Казахстан

Програмата за деня откриха Казахстан и Норвегия. Скандинавците, водени от Ерлинг Холанд, не успяха да започнат с победа в група 3 на Лига "В" и двубоят завърши 0:0.

Словения и Австрия започнаха Лигата на нациите с реми помежду си

Без победител приключи и другата среща от същата група, която противопостави Словения и Австрия. Бенямин Шешко откри от дузпа за домакините, но Конрад Лаймер изравни скоро след това за крайното 1:1.

Исландия се възползва от слабо място на Черна гора, за да си гарантира успех

В група 4 на Лига "В" Исландия надви Черна гора с 2:0. Скандинавците бяха по-добрият отбор и заслужиха трите точки с голове на Ори Оскарсон и Йон Дагур Торстейнсон.

Уелс показа променено лице, но не можа да надвие Турция

В другия мач от групата Турция удържа нулево равенство при гостуването си на Израел. Баръш Йълмаз получи червен картон в 63-ата минута, но домакините не успяха да се възползват от численото си предимство и да зарадват с победа Крейг Белами в дебюта му като национален селекционер.

Кипър стартира с успех в Литва

В среща от група 2 на Лига "С" Кипър надви с 1:0 като гост Литва. Попадението отбеляза исканият от ЦСКА - София Йоанис Питас в 34-ата минута.

Мирча Луческу се завърна начело на Румъния с впечатляваща победа

В късния двубой от същата група Румъния разгроми Косово с 3:0 в Прищина. Денис Ман, Разван Марин и Денис Драгуш бяха точни за северните ни съседи, а в края Мергим Войвода от Черна гора получи червен картон.

Още от Футбол свят

Виж всички