Полша ще поиска плейофния мач срещу Русия да се играе на неутрален терен

Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската футболна централа (УЕФА) с искане за провеждане на плейофния мач за място на Мондиал 2022 срещу Русия от Москва на неутрален терен. Това съобщи министърът на спорта и туризма на Полша Камил Бортничук пред полското радио "24". Двубоят между Русия и Полша е насрочен на 24 март в руската столица.

Според Бортничук, полските футболисти не трябва да летят за Русия при сложната военно-политическа ситуация в момента. "Ще се опитаме да изиграем този мач на неутрален терен. Ако те не одобрят, ще помислим какво да правим. Мисля, че в такава ситуация полските футболисти не трябва да пътуват за Русия, но това е мое лично мнение", каза Бортничук. Според радиото, Полският футболен съюз се е консултирал с неофициални източници в УЕФА, които подчертават, че отлагането е възможно само в случай на опасна ситуация на мястото на мача. Полската футболна асоциация също е готова да организира срещата в Полша, но в момента този вариант изглежда малко вероятен. 

Победителят от срещата между Русия и Полша на 29 март ще играе с победителя от двойката Швеция - Чехия. Срещата ще се състои на терена на победителя от мача между руснаците и поляците. В случай на поражение руснаците ще играят приятелски мач в същия ден с загубилия от Швеция - Чехия. Световното първенство в Катар тази година ще се проведе от 21 ноември до 18 декември. Англия, Аржентина, Белгия, Бразилия, Германия, Дания, Иран, Южна Корея, Испания, Нидерландия, Сърбия, Франция, Хърватия и Швейцария вече си осигуриха участие. Националният отбор на Катар ще участва на Мондиала като домакин.

Още от Футбол свят

Виж всички