Бабангида: Наско Сираков е точният човек за Левски

Бележитият нападател на Левски от близкото минало - Емил Ангелов е на мнение, че Наско Сираков е точният човек, който да ръководи столичния гранд и да го спаси от тежкото положение, в което се намира към днешна дата. Според Бабангида клубът е в епицентъра на война, в която освен невинна жертва, е и най-потърпевш. Ето какво още каза героят от "Синята приказка" пред колегите от "Топспорт".

Емо, с какво чувство остана след тази изминала седмица, която беше изключително тежка за Левски?

- Шашнат съм от всичко това, което се получава, и то навсякъде по националния ефир. Едва ли не футболен клуб Левски е някакво средно отборче, което може да се разнася от уста на уста и от медия в медия. За мен това е едно изключително болно състояние за клуба, за всички нас -бившите футболисти, за феновете, и накрая се получават такива неща. Хиляда души се изредиха за акциите и стават доста грозни неща.

Самият ти подписал ли си се в декларацията на бившите футболисти и легенди на Левски, които поискаха от Васил Божков и Георги Попов да върнат в клуба акциите от мажоритарния пакет?

- Никой досега не ме е търсил. Най-вероятно не влизам в графата на легендите. Не са ме търсили и не съм взимал никакво отношение. Мога да кажа само, че искам по най-бързия начин Левски да бъде там, където му е мястото и всичко това да се реши.

Вчера Наско Сираков направи доста силно изказване в ефира на bTV, с което донякъде обедини "синята" общност. Може ли той да влезе в ролята на спасител за клуба?

- Работил съм с Наско Сираков, помагал ми е доста. Той, г-н Батков и Станимир Стоилов са ми помогнали много през годините. Изобщо да се развия като футболист, човек, личност...Той влиза в тази графа и наистина може да помогне на Левски. Изключителен човек. Бих казал, че точно Сираков може да направи нещо позитивно. Не само, че през годините е доказал, че Левски е печеливш при него, просто като личност. Хората, които го познават, могат веднага да разберат, че е изключително подготвен да ръководи такъв голям клуб. Аз съм твърдо "за" той да управлява Левски. Изключвам това разбира се, че през годините и г-н Батков е бил перфектен. Това за мен е най-печелившият президент, който съм имал някога нищо, че съм играл толкова години в чужбина. Мъри Стоилов пък ни изгради като футболисти...Но пак казвам, аз съм за Наско Сираков.

Кои са най-силните му качества като ръководител, които ти би могъл да отличиш?

- Наско Сираков е човекът, който на секундата ти казва това, което вижда и преценява, че може да се случи за даден мач или футболист. Говоря от моя гледна точка, защото все пак аз съм бил футболист, когато той е бил директор. Той е човек, който наистина може да ръководи клуба. Хладнокръвен е. Винаги през годините, когато сме имали някакви разногласия, сме разговаряли и ми е казвал точните думи, които да помогнат на даден човек. Имали сме и раздели - идва и ти казва в очите "така, така...". Той е от типа достойни хора, които никога няма да те подведат.

Ще успеят ли да изградят евентуален добър тандем с Павел Колев? Двамата се познават доста добре.

- Разбира се, че могат. Аз също познавам Павел Колев, когато беше главен редактор на "24 часа". По време на цялата "Синя Приказка" е бил много близо до нас. В отлични отношения съм и с него. Това е човек, който наистина може да помогне на отбора и е помагал и преди това още. Много преди да е на този пост, който заема сега. Пак казвам, че ще са други нещата. Ще има други хора и те трябва да решат дали да остане на работа.

До 24 май "синята" общественост си е поставила амбициозната задача да събере 1,5 млн. лева за клуба. Възможна ли е според теб тази мисия?

- По принцип ще е трудна, защото Левски в момента е във война, която той не заслужава. Футболният клуб е най-невинен от цялата ситуация. Най-вероятно ще е трудно до 24 май, поне така мисля. Но дано да греша!

Ти лично помогнал ли си финансово на клуба или не искаш да афишираш нещо подобно?

- Не искам да афиширам. Каквото е трябвало, когато е трябвало, съм помогнал. Не е хубаво и не е коректно да изказваме такива неща и информация. Който както е помогнал, го е направил от сърце за клуба. Но пак казвам - помагал съм на Левски.

Ако Левски има нужда от теб, би ли откликнал за работа в клуба, независимо от това дали става въпрос за първия тим, или школата?

- Няма човек от нашето поколение, който да не е помогнал на клуба. Ние всички сме свързани с него. Мен като ме срещнат по моя край казват: "Ей, Емо Ангелов - легендата на Левски". Ние сме свързани с този клуб до живот и винаги ще му помагаме, няма да го оставим така. Левски е дал много на нас, ние също на него. Обичаме си феновете, те обичат нас, тъй че няма да оставим нещата така!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти