Лубе привлече опитен разпределител

Шампионът на Италия и победител в Шампионската лига за 2019 година Кучине Лубе (Чивитанова) привлече втори разпределител в състава си за новия сезон.

Днес Лубе представи 33-годишния Марко Фаласки. През изминалия сезон Фаласки игра за тима на Ема Вела (Сиена) в Серия А2. Разпределителят е играл в Серия А1 с тима на Кастелана Гроте, а освен това е играл за черногорския Будванска Ривиера и полските Трефъл (Гданск), Катовице и ЗАКСА.

„Преговорите бяха лесни, защото ми се обади голям отбор като Лубе. Нямаше как да кажа “не”. Казах, че ще напусна Сиена само в случай на нещо изключително и мисля, че предложението на Лубе е. След по-малко от 24 часа подписахме споразумението. Разговарях с Фефе Де Джорджи, с който се познавахме от преди. Наясно съм с ролята, която ще имам в отбора, на разположение съм да дам своя принос на терена, а и извън него“, бяха първите думи на Марко Фаласки като волейболист на Лубе.

„Нашата цел беше да намерим добър и опитен разпределител, който знае как да помогне на отбора. Освен това той добре се познава с Фернандо Де Джорджи, с който са работили заедно в Полша. Определяме Марко Фаласки като идеален играч, защото той е италианец и би могъл да позволи в някои ситуации да се правят серии от промени и при двойна смяна. Доволни сме, че успяхме да приключим тази сделка, която всъщност е първата ни покупка за новия сезон”, заяви изпълнителният директор на Лубе Джузепе Кормио.

Очаква се Марко Фаласки да е резерва в Лубе на аржентинския национал Лучано Де Чеко, който пристигна в Чивитанова от Перуджа.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти