Лубе взема "новия Вилфредо Леон" от Шомон на Силвано Пранди

Лубе взема "новия Вилфредо Леон" от Шомон на Силвано Пранди
Лубе задържа Хуанторена и Леал, маха Ковар и Масари?
Лубе задържа Хуанторена и Леал, маха Ковар и Масари?

Италианският волейболен гранд Кучине Лубе (Чивитанова) може да се превърне във все по-кубински, след като от клуба са на път да привлекат младия кубински талант Марлон Янт Ерера. За това призна лично спортният директор на Лубе Джузепе Кормио. През последният сезон 18-годишен кубинец, който е определян за "новия Вилфредо Леон" от някои специалисти, игра под ръководството на Силвано Пранди в френския Шомон, като се представи много силно.

"Преговорите с 18-годишният кубинец Марлон Янт Ерера между двете страни вече са приключили. Целта е да включим това момче в състава, като Лубе го наблюдава от 2 години, след като видя в него голям потенцуал на играч, който ще успее да пробие за кратко време в нашия спорт. Очевидно договорът подлежи на одобрение от кубинската федерация. Изпратили сме го преди известно време, но към момента все още нямаме потвърждение", заяви Кормио пред клубния сайт.

"Ако получим ОК от кубинската федерация по отношение на въззможността да си изпълним договора с Янт, безспорно е, че играчът ще бъде включен в отбора ни за сезон 2020/21. Изненадани сме от новината, публикувана тази сутрин в някои медии, че ще го отдадем под наем на Равена. Отричаме я! Вместо това потвърждаваме, че ако и когато пристигне "ОК!" от Куба, състезателят ще играе само Кучине Лубе (Чивитанова)", уточни още спортният директор на Лубе.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички