"Новият Вилфредо Леон" между баскетбола и хандбала

"Новият Вилфредо Леон" между баскетбола и хандбала
Шеф на Лубе: Леал и Хуанторена са близо до преподписване (видео)
Шеф на Лубе: Леал и Хуанторена са близо до преподписване (видео)

Младият посрещач Марлон Янт Ерера е може би най-голямото бъдеще на кубинския волейбол, който най-вероятно през следващия сезон ще играе за италианския гранд Кучине Лубе (Чивитанова).
Лубе взема "новия Вилфредо Леон" от Шомон на Силвано Пранди
Но кой е Марлон? 18-годишен и висок 2,04 метра, Янт Ерера дебютира за първия си професионален отбор през изминалия сезон - френския Шомон, воден от Силвано Пранди. Шомон беше на 4-о място във френската Лига А преди първенството да бъде прекратено заради пандемията от коронавирус, а кубинецът беше сред най-добрите нападатели и посрещачи в шампионата.

"Много съм горд да се присъединя към отбор като Лубе, в който има страхотни играчи, които са блестящ пример за мен", каза Янт Ерера за Радио "Клуб Хавана" от дома си в Хавана след прибирането си от Франция.
Лубе привлече опитен разпределител
Син на баскетболистката Грисел Ерера (б.р. участничка на три Олимпиади с националния отбор на Куба) и хандбалиста Луис Енрике Янт, младежът от Вила Клара заяви, че е наясно каква възможност му се открива и ще направи всичко възможно, за да спечели титулярно място и "да достигне до най-високо ниво".
Робертланди Симон продължава мисията си с Куба
Янт Ерера е една от фигурите на "новото златно поколение" на кубинския волейбол, който спечели сребро на Световното първенство за младежи U21 в Бърно (Чехия) и бронз на Световното първенство за мъже U23 в Кайро (Египет), и двете през 2017 година.

След Леал, Хуанторена и Симон, Марлон може да бъде 4-ия игра, роден в Куба в Лубе. В момента се чака единствено разрешение от Кубинската федерация за преминаването му в италиансския гранд.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти