Лубе задържа Хуанторена и Леал, маха Ковар и Масари?

Лубе задържа Хуанторена и Леал, маха Ковар и Масари?
Официално Бруно Резенде се завръща в родината си (видео)
Официално Бруно Резенде се завръща в родината си (видео)

Италианският волейболен гранд Кучине Лубе (Чивитанова) най-вероятно ще задържи две от големите си звезди - Османи Хуанторена и Йоанди Леал, въпреки очертаващата се финансова криза в клуба заради пандемията от коронавирус и постоянните слухове за напускане на основните играчи. Това пише Андреа Бусиело в своя блог youtvrs.it и цитират от авторитетният volleyball.it.
Йоанди Леал остава в Лубе?
Според информацията Хуанторена със сигурност ще се съгласи да си намали заплатата за следващия сезон, каквото споразумение бе постигнато между всички клубове и играчите от Суперлигата на Италия (б.р. с 30% ще бъдат намалени заплатите на всички волейболисти в елитната лига), и ще продължи да бъде основен стълб в тима. За негов съотборник в посрещането и защитата на Лубе остава да се борят Йоанди Леал, за който се появиха слухове, че може да се завърне в Бразилия, Иржи Ковар и Якопо Масари. Лишаването от Леал би било правилното решение от гледна точка на облечване на финансовите ангажименти, но натурализираният бразилец се превърна също във водеща фигура за тима и загубата му ще бъде сериозен удар за "червено-белите".

Точно поради тази причина е много по-вероятна възможността от Лубе да освободят Иржи Ковар и Якопо Масари, или поне един от двамата, за да спестят малко от разходите си. Какво ще стане точно и какво ще бъде бъдещето на звездите на Лубе, ще се разбере в съвсем близко бъдеще.
Османи Хуанторена остава в Лубе
Османи Хуанторена остава в Лубе
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти