Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Йоанди Леал остава в Лубе?

Йоанди Леал остава в Лубе?
Официално Бруно Резенде се завръща в родината си (видео)
Официално Бруно Резенде се завръща в родината си (видео)

Натурализираният бразилски национал Йоанди Леал все пак може да остане в световния клубен шампион и първенец на Италия Кучине Лубе (Чивитанова). За такава възможност говори известният журналист Бруно Волох в своя блог за esportes.estadao.com.br.
Йоанди Леал може да напусне Лубе
Намаляването на заплатите в основните клубове в Италия вече е реалност. Така ще бъде и през следващия сезон, включително и в гранда Лубе. Намаленията ще бъде 20% независимо от формата на играча. Такъв е случая и с Йоанди Леал, с безспорни качества, който преподписа за нови 2 години през февруари.

Световната криза заради пандемията от коронавирус принуди Италианската федерация (FIPAV), клубовете и биснесмените да променят позицията си и да достигнат до общ процент на намаляването на заплатите на играчи. А това накара да се появят спекулации, че Леал ще напусне Лубе в посока на Фунвик (Таубате), където да бъде съотборник отново със своя добър приятел Бруно Резенде.

Според Бруно Волох към днешна дата шансът подобен трансфер да стане факт е нулев. Все пак, нещата може да се променят за 2-3 месеца, но преговорите през втората половина на година ще бъдат много трудни. Така, че Леал може да бъде принуден да приеме предложените нови условия на Лубе и да остане в италианския гранд.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички