Гледай на живо

Евро 2024: Полша - Австрия 0:1

Георги Сеганов с оферта от Полша

Георги Сеганов с оферта от Полша

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Георги Сеганов има оферта от елитния полски тим МКС (Бенджин), твърди авторитетния местен сайт sportowefakty.wp.pl. През последния сезон 26-годишният плеймейкър игра за турския Халкбанк (Анкара), с който завърши на 6-о място в редовния сезон на местната Лига 1.

Все пак, Сеганов не е първи избор за отборът на Бенджин, който остана на незавидното 11-о място в полската Плюс Лига преди прекъсването заради пандемията от коронавирус. От полският клуб първо ще се опитат да привлекат белгийският национал Стийн Д'Хулст, който до сега беше втори разпределител на италианския гранд Кучине Лубе (Чивитанова), като беше заместник на бразилската звезда Бруно Резенде.

"Отборът на Бенджин ми представи конкретна и атрактивна оферта, която ми харесва и в следващите дни ще имам какво да обмислям. Липсва ми място, където мога да бъда първи разпределител. Това е съвсем различно преживяване, усетих го през януари, когато бях основен играч на белгийския национален отбор на олимпийската квалификация", сподели самият Д'Хулст.

28-годишният белгиец има оферта и от родния гранд Кнак (Рьозеларе). Какво ще стане и кого ще изберат от Бенджин ще се разбере в следващите седмици и месеци.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички