Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство

Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство
Григор два пъти бил отказал да се тества за коронавирус?
Григор два пъти бил отказал да се тества за коронавирус?

Бащата на световния номер 1 в тениса Новак Джокович - Сърджан, заяви, че Григор Димитров е нанесъл голяма вреда, както на семейството му, така и на Сърбия и Хърватия.

Причина за изказването му беше прекратеният турнир "Адриа", организиран от първата ракета на Сърбия в страните от бивша Югославия. Надпреварата беше спряна преди финала в Хърватия, след като Григор Димитров обяви, че е заразен с коронавирус. След масово тестване на участниците и треньорите се оказа, че  COVID-19 имат още Новак Джокович и съпругата му, последният съперник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка. Позитивни са тестовете на треньора на Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевта му Алгис Христов и един от треньорите на Новак Джокович. 

"Защо това се случи? Защото Димитров вероятно дойде заразен отнякъде. Не беше тестван тук, взеха му проба на друго място. Това не е хубаво. Но... Какво да се прави. Нанеси голяма вреда на Хърватия, на нашето семейство и на Сърбия", заяви Сърджан, потърсен за коментар от хърватската телевизия RTL.

Редица сръбски разпространиха информацията, че Димитров е отказал два пъти да се тества за коронавирус по време на мини турнирите с благотворителна цел, организирани от Джокович. Според тях българският тенисист се е чувствал зле при пристигането си в Хърватия, но е подценил ситуацията. Между двата турнира - в Белград и Задар, Димитров беше за кратко в родния си град Хасково, където проведе открита тренировка, срещна се с кмета и с местни деца.

 

След като стана ясно, че българинът е заразен, Джокович се прибра в Сърбия и заедно с цялото си семейство се подложи на тестове. Той и съпругата му Йелена дадоха положителен резултат, докато децата им и родителите на Новак - отрицателен.

"Никой не се чувства добре след случката. Ноле също. Никой не се чувства добре в това положение. Не, не е добре, но това е ситуацията! Трябва да излезем от нея по-силни, да бъдем сигурни, че и това ще мине, да се намери начин, да защитим всички", допълни Сърджан.

Бащата на Новак все пак остава оптимист и обещава, че феновете ще могат да видят своя любимец, след като ситуацията се нормализира.
btvnovinite.bg

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти