Стефан Цветков за атаките срещу Григор: Това е срамота, ще вземем мерки срещу бащата на Джокович!

Стефан Цветков за атаките срещу Григор: Това е срамота, ще вземем мерки срещу бащата на Джокович!
Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство
Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство

Президентът на българската федерация по тенис Стефан Цветков защити категорично Григор Димитров от нападките на бащата на Новак Джокович - Сърджан. Шефът на родната федерация и член на борда на ITF говори пред пред авторитетното френско спортно издание "Екип", в което разкри още кога се планира да се проведе турнирът Sofia Open.

"За мен е срамно. Сърбите са ни братя на Балканите и наши съседи, но Сърджан Джокович отново изпраща грешно послание на целия свят и смятам, че това е неоправдано поведение. Не съм запознат с всички факти в случая, но това трябва да спре. Новак е шампион, но изглежда, че част от антуража му не отговаря на стандартите на честната игра, тенис културата и етиката. Сочи с пръст първо по Федерер (б.р. "Защо играе още на 40? Защото не приема факта, че Новак и Надал са по-добри от него. Върви си вкъщи, карай ски, възпитавай си децата, прави нещо", е казвал Сърджан Джокович по адрес на Маестрото), а сега и по Григор. Това е напълно недопустимо. Казвам това като член на борда на Международната федерация по тенис. Трябва да спрем това, защото посланието, което изпращаме към децата, към родителите, не е правилно. 

Георги Стоименов: Никой не е предлагал или изисквал от Григор да си направи тест
Георги Стоименов: Никой не е предлагал или изисквал от Григор да си направи тест


С Adria Tour Новак искаше от дъното на сърцето си да направи нещо за родината си, за града си, за семейството си, но допусна грешка в анализа. Може да се извини, да се придържа към фактите, но никой не бива да обвинява другиго. Това е много долно поведение. Лош пример, много съм разочарован. Дълго време Сържан обвинява, говори лоши неща за другите и това не бива да бъде толерирано от света на тениса", заяви Цветков. 


По повод турнира в София той като негов директор казва, че ще се направи всичко възможно за организирането му. Първоначално надпреварата беше планирана за датите между 28 септември и 4 октомври, но съвпада с "Ролан Гарос" и това налага промяна.

"Ще се опитаме да го организираме. Може би през ноември. Това е единственият турнир на Балканите. В този регион с Гърция и Сърбия, ние заслужаваме състезание от такъв ранг. Не е проблем със спонсорите, а въпрос на това колко хора ще могат да бъдат допуснати по трибуните. Никой не може да се нагърби с прогнози", заяви Цветков.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти