Горан Иванишевич бесен на лавината от критики към Новак: Искам да го сменят

Горан Иванишевич бесен на лавината от критики към Новак: Искам да го сменят
Георги Стоименов: Никой не е предлагал или изисквал от Григор да си направи тест
Георги Стоименов: Никой не е предлагал или изисквал от Григор да си направи тест

Треньорът на Новак Джокович - Горан Иванишевич, е бесен заради ежедневните атаки към световния №1. Той даде кратко интервю, в което не скри възмущението си заради настоящата ситуация по отношение на Джокера.

От дни Новак е обект на нападки от медиите в Хърватия, изявени световни медии, колеги, фенове и експерти по тенис. Причината е плъзналата зараза от коронавирус на организираната от него благотворителна верига “Адриа Тур”. Въпреки че имаше добри намерения да помогне на онези, които се нуждаят от помощ най-много, Новак стана за една нощ най-големият злодей в света на тениса.

Новак е критикуван заради пълните трибуни в Белград и Задар, футболния мач, баскетболната среща и най-вече заради прочутото парти в сръбската столица след финала на първия турнир от веригата. Вчера бащата на Джокович - Сърджан, защити сина си, като заяви, че виновен за всичко е Григор Димитров, който пръв обяви, че е дал положителна проба за Covid-19. Мнозина обаче смятат, че именно “дивият купон” е станал причината за всичко, което се случи по-късно.

“Мога да приема, че не трябваше да организираме това парти, но всеки е отговорен за себе си. Никой не е принуждавал никого да идва в този клуб, нито го е принуждавал да танцува или да си сваля тениската”, заяви Иванишевич.
Той посочи, че не е сигурен кога точно се е разпространил коронавирусът.
“Как може някой да каже, че заразата е тръгнала от там? Марко Паники - фитнес треньорът на Новак, не беше на купона. Бях с него в Белград всеки ден в продължение на две седмици и той даде положителен тест, докато аз два пъти бях отрицателен. Може ли някой да обясни това? Или фактът, че Милян Аманович - физиотерапевтът на Новак, лекуваше лакътя на Димитров в Задар, но и неговият тест беше отрицателен”, добави Иванишевич.
Той смята, че твърденията, че Григор Димитров нарочно е криел, че е заразен, са безсмислени.
Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство
Бащата на Джокович: Григор нанесе голяма вреда на нашето семейство
Иванишевич, коментира и слуховете, че Новак Джокович ще бъде отстранен от поста председател на Съвета на играчите.
“Това е само мое мнение, но честно казано бих искал да го сменят. От момента, в който стана президент, каквото и да направи, нищо не работи. Всеки го напада за щяло и нещяло, а в същото време той се опитва да направи така, че всички да се чувстват добре”, заключи Иванишевич.

Още от Тенис

Виж всички