Мениджърът на Доминик Тийм: Единствено Джокович трябва да се извинява

Мениджърът на Доминик Тийм: Единствено Джокович трябва да се извинява
Майката на Джокович: Това, че Новак е заразен, не означава, че е болен
Майката на Джокович: Това, че Новак е заразен, не означава, че е болен

Мениджърът на един от най-добрите тенисисти в света Доминик Тийм заяви, че единствено Новак Джокович трябва да се извиняваза за случаите на заразяване на тенисисти с COVID-19. Григор Димитров, Борна Чорич, Виктор Троицки и самият Джокович дадоха положителни проби за коронавирус, като и четиримата бяха участници в отменената вече серия демонстративни турнири Adria Tour, чийто главен инициатор бе именно световният №1. Троицки участва само в Белград, Чорич се включи в Задар, а Гришо и Ноле играха и в двата турнира. Самият Доминик Тийм не участва в Задар, но седмица по-рано спечели турнира в Белград, на кортовете в тенис комплекса на Джокович.

Доминик Тийм триумфира в Белград и отново показа, че е магьосник на корта (видео)
"Сега за всички вече е ясно, че това беше глупост и никакви публични извинения не помагат. Трябва да се извинява само Джокович, защото той организира всичко. Останалите просто дойдоха за участие в турнира, никого не са убивали", коментира Хервиг Страка пред австрийското издание DerStandard. 

Горан Иванишевич бесен на лавината от критики към Новак: Искам да го сменят
"Помолих ги да ми покажат медицинския регламент. Два дни преди турнира ми казаха, че на трибуните ще има максимум 1000 души, че ще се спазва социално дистанциране. Само при тези условия пуснах Доминик да участва. В крайна сметка нищо не се съблюдаваше и това ме изнерви.


Това беше един частен турнир с много странна организация. Играчите пристигнаха там заради Джокович. Той лично постоянно им е звънял. Един мениджър не може да контролира отношенията между играчите. Ако ти се обадят Роджър Федерер или Рафаел Надал, просто идваш", каза още Страка.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти