Джокович: Съжалявам, че причиних вреда

Джокович: Съжалявам, че причиних вреда

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се разкая след като той, Григор Димитров и други тенисисти, участвали на неговите демонстративни турнири "Адриа Къп" в Белград и Задар, дадоха положителни проби за COVID-19. Джокера написа на страницата си в Туитър, че съжалява, че е причинил вреда, и че останалите турнири от веригата са отменени.

"Здравейте всички - ние се прибрахме в Белград. Аз и Йелена дадохме положителни проби за COVID-19. Децата са с отрицателни проби. Ще останем в изолация в следващите 14 дни и ще повторим тестовете след 5 дни.

Дълбоко съжалявам, че нашият турнир причини вреда. Всичко, което ние с организаторите направихме в последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Вярвахме, че турнирът отговаря на всички медицински протоколи, а освен това положението в нашия регион изглеждаше, че се подобрява, което позволява на хората да могат да се събират по филантропски причини. Оказа се, че сме сгрешили и е било твърде рано. Не мога да изразя колко много съжалявам за всички, които са се заразили.

Ако сте посетили "Адриа Тур" или сте били в контакт с хора, които са били там, най-добре се тествайте и спазвайте социална дистанция. За хората в Белград и Задар ще осигурим нужните медицински ресурси в най-скоро време. Останалите турнири са отменени, като ще съсредоточим вниманието си да помогнем на всички засегнати. Моля се всички да се възстановят напълно", написа Джокович.

Още от Тенис

Виж всички