Новак Джокович също е с положителна проба за COVID-19

Новак Джокович също е с положителна проба за COVID-19
Мениджърът на Григор: Той е добре, но карантината ще наруши спортния му ритъм
Мениджърът на Григор: Той е добре, но карантината ще наруши спортния му ритъм

Носителят на 17 титли от “Големия шлем” и световен номер 1 Новак Джокович обяви официално, че е дал положителен тест за COVID-19. Той и членове на семейството му се тестваха веднага с прибирането си в Белград снощи. Съобщава се, че Джокера няма симптоми на заразата, а неговата съпруга Йелена също е с положителна проба. Децата им, за щастие, са с отрицателни резултати.

“Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Турнирът ни бе създаден, за да обедини хората и да отправи послание на солидарност и състрадание в региона.  

Adria Tour бе изграден да помогне на млади и прогресиращи играчи от Източна Европа да играят тенис в състезателна обстановка, докато всички останали турнири са спрени заради ситуацията с COVID-19.  

Организирахме турнира веднага щом вирусът се отслаби и се съобразихме с изискванията за провеждане на надпреварата. За съжаление, вирусът още циркулира и представлява нова реалност, с която свикваме да живеем. Надявам се нещата да отшумят, за да се върнем към нормалните си животи. 

Искрено съжалявам за всеки един положителен тест и се надявам това да не доведе до усложнения със здравето на когото и да е. Оставам в изолация за следващите 14 дни и ще повторя теста си след 5”, пише в изявлението на Джокович.

Григор Димитров бе първият потвърден заразен с новия коронавирус, а след него положителни проби дадоха треньорът му Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, хърватинът Борна Чорич, един от треньорите на Джокович, както и Виктор Троицки и бременната му съпруга.

Още от Тенис

Виж всички