Витор Белфорт успешно премина изследвания за забранени субстанции в кръвта

Витор Белфорт успешно премина изследвания за забранени субстанции в кръвта

Витор Белфорт е преминал успешно първия от очакваните доста тестове за непозволени вещества в кръвта си. Атлетическата комисия на щата Невада (NAC) наложи тези мерки срещу боеца във връзка с участието му в UFC 184, където шампионът в средната категория – Крис Уайдмън ще защитава своя пояс срещу бразилеца.

Белфорт е преминал през поредица произволни тестове на кръв и урина на 1 ноември по нареждане на NAC. Неговите резултати бяха отрицателни за забранени и подобряващи представянето субстанции. Такива видове тестове са изключително скъпи. В този случай организацията UFC е поела разходите за тях.


37-годишният Витор Белфорт два пъти се е провинявал в такъв тип изследвания, като последно бе хванат на 7 февруари тази година. Той получи лиценз да се бие с Уайдман при условие, че мачът ще е във Вегас, а времевият период ще е не по-рано от Декември. Друго изискване към боеца бе да се подлага на задълбочени предварителни тестове по желание на NAC ръководителите в частност изпълнителния директор на комисията – Боб Бенет.

„Ще Ви кажа какво разбираме под приемливо тестване от перспективата на тази комисия” каза друг член на NAC в отговор на въпрос на адвоката на Белфорт, „означава, че ще Ви тестваме за забранени вещества до деня в който се пенсионирате. Това е нашето виждане за приемливо.”

В последствие на Витор му бе дадено разрешение за двубой с шампиона, като той щеше се състои в декемврийската файт-карта на UFC 181 във Лас Вегас. Мачът обаче, се отложи за 28 февруари в Лос Анжелис, след като Крис Уайдмън счупи ръката си по време на тренировка.


Атлетическата комисия на Невада съобщи, че ще предадат задълженията за изследване на боеца на калифорнийските си колеги (CSAC) и по всичко личи, че двете учреждения ще работят съвместно за да е сигурно, че Белфорт ще се състезава в UFC 184 като чист боец. Следват още изследвания.

Видео – моменти от кариерата на Витор Белфорт!

Още от Бойни спортове

Виж всички