Започва ли нова WWE ера в ММА?!?

Започва ли нова WWE ера в ММА?!?

Преди 4 дни стана ясно, че известният кечист CM Punk с истинско име Фил Брукс, е подписал договор с най-голямата ММА организация – UFC. За този кратък период той бе интервюиран от Rolling Stone, беше главна тема на дебати както между ММА фенове, така и сред любителите на професионалната борба. CM Punk определено не се е радвал на по-голямо внимание през последните 15 години.

Фил Брукс стъпва в света на професионалните бойни спортове на най-високото възможно ниво. Ако обаче се питате с кого се бие, кога се бие, къде тренира и дори в коя категория, отговорът е, че и той все още не знае.

„Не се притеснявам толкова за теглото си. Най-вероятно се стремим към 185 паунда. Вече имам отправени предизвикателства от хора във всички категории, така че те ще трябва или да качат килограми или да свалят за да се бият с мен в средната категория.” каза новата звезда в UFC.

„Ако говорим за мястото където ще тренирам, мисля, че е от изключителна важност да се заобиколя с правилните хора. Трябва да намеря място където ще се чувствам удобно до някаква степен, но и извън комфортната ми зона, ако това има смисъл. Не желая да стъпвам в зала където има хора с негативно отношение към мен и са ядосани, че съм получил такава възможност. Както казах, напълно уважавам тяхната гледна точка, но нямам нужда да тренирам с някого, който се опитва да ме нарани.”

CM Punk на няколко пъти споменава, че би желал да остане близко до Чикаго където живее в момента, но показа, че е готов да се премести с жена си на съвсем ново място в Щатите.

Няколко топ тренировъчни комплекса, включително American Top Team (ATT) в Южна Флорида и American Kickboxing Academy (AKA) в Сан Хосе, публично поканиха звездата от кеча да тренира с тях. Дейниъл Кормие – капитан на AKA напомни, че техният тренировъчен лагер успешно превърна петдесет и две годишния професионален състезател по футбол – Хършел Уокър в ММА състезател с две победи и нула загуби, което индикира за техния опит в подготовката на новаци за спорта.

„В момента тренирам по два пъти на ден, като правя главно техника” каза Брукс. „Сега не търся спаринги с убийци”.

Кечистът бе посрещнат със смесени чувства от новите си колеги. Някои го приветстват и го окуражават, а други се заканват и присмиват.

„На приятелски начала съм с много от бойците, така че ако някой като Дейниъл Кормие използва Twitter за да каже нещо позитивно за мен това не ме шокира, а по-скоро ме кара да се чувствам супер” заяви той. „ Но Роби Уоулър...никога не съм се срещал с Роби Уоулър, той каза, че хората са се съмнявали в него, както се съмняват и в мен. Това означава много. Аз съм такава фигура, че хората или ще ме заобичат и ще искат да ме видят успешен, или ще ме намразят и ще искат да бъдат част от падението ми. Просто бих искал да съм на гребена на тази вълна”.

Не е тайна че Punk ще довлече вълна от любопитни фенове. Привържениците на професионалната борба, които несъмнено ще му бъдат поддръжници през кариерата му, както и тези, които ще искат да видят как Фил Брукс бива ступан защото са ядосани, че е „обърнал гръб” на кеча и го е изоставил. Не трябва да забравяме и фен базата, която има желание да види как „фейк” кечист бива пребит от истински боец, която вероятно също няма да отсъства.

Всичко това, разбира се, са приходи за UFC, които имаха една наистина тежка 2014 година, осеяна с контузии и загуби. Напълно е възможно опитната управа на топ федерацията да осъзнава потенциала за pay-per view доходи, които да прииждат от калибъра на такива известни звезди и желаят да се възползват, както и да не допускат конкуренцията от Bellator да ги изпревари.

Фил „CM Punk” Брукс автоматично влиза в малък клуб, който включва него, Брок Леснър и Кен Шамрок. И тримата са работили за шефа на WWE – Винс Макмеан и за президента на UFC – Дейна Уайт. Това, което отличава новото попълнение е невероятната липса на опит. Ако името му не беше това което е, всеки би се запитал „защо?”. Тридесет и шест годишният Фил Брукс няма никакъв опит в аматьорски или професионален кик-бокс, никакъв колан по Бразилско Джу Джицу (въпреки, че тренира с Хенер и Хирон Грейси) и е без гимназиален или колежански опит в борбата. Това хвърля голям въпрос отностно причините за наемането на услугите му, като изключим парите, които първоначално ще генерира известността му. Изключително ще е интересно да наблюдаваме коя комисия ще санкционира двубой с такъв неопитен боец, както и какви мачове ще бъдат предложени на бившия кечист на WWE.

CM Punk демонстрация на гилотина от UFC Fight Night 55

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти