Гледай на живо

Очаквайте: Георги Илиев - Майкъла с традиционната си прогноза за дербито между червени и сини

Хиксън Грейси има какво да каже за Метаморис

Хиксън Грейси има какво да каже за Метаморис

Легендата в бразилското джу-джицу и вале тудо двубоите – Хиксън Грейси се оказа фен на Метаморис. Той е непобеждаван в ММА мачовете си и безброй схватки по бразилско джу-джицу.

Винаги е бил критичен към посоката в която се движи бойният спорт през годините, правилниците и начинът по който се състезават много от атлетите в спорта. Със своите 20-минутни submission-only двубои, Халек Грейси, основателят на Метаморис, определено е успял да привлече вниманието на Хиксън. Ето какво каза той в едно скорошно интервю относно организацията:


„Мисля, че това е една прогресивна идея” каза Хиксън Грейси. „ В Метаморис се опитват, чрез премахване на правила и използването на по-дълги мачове да създадат повече динамични двубои, с повече ключове, а не победи по точки.”

Въпреки, че ги харесва, легендарният боец има своите идеи за промяна във формата.

„Ако няма наказателни точки за неактивност и бавене в позиция, състезателите ще намират начин да контролират мача и времето, изчаквайки в комфортна зона.” каза той. „Трябва да имаш възможност да кажеш „Хайде, ако няма да се състезаваш по начина по който хората очакват – отивай си вкъщи.Дисквалифициран си.”

„Това което хората искат да видят са истински мачове с участници поемащи рискове и играещи с хъс!”

Хиксън Грейси чества своя 56-ти рожден ден в четвъртък на 20.11.2014г. Той отхвърли възможността да се състезава в подобен турнир.

„Не се виждам вече като състезател защото напълно съм изгубил интерес към съревнования, а и контузиите не биха ми позволили да се представя на нивото на което бих желал.” каза той, като допълни „Не е нещо за което мисля в днешно време. За тези които все още имат мотивацията, мисля че е страхотно.”

Видео от турнир в Япония – 1995г. Хиксън Грейси срещу Йошихиса Ямамото!

Още от Бойни спортове

Виж всички