GSP намекна, че е готов да се завърне в UFC

GSP намекна, че е готов да се завърне в UFC

През изминалата седмица президентът на UFC – Дейна Уайт изрази своя скептицизъм относно завръщането на бившия шампион в полусредната категория – Джордж Сейнт Пиер. Според „шефа“ на организацията, канадският боец от френски произход вече нямал така необходимото настървение и „глад“ за битки и победи, който е жизненоважен за всеки състезател на такова високо ниво.

Пиер, по прякор „Rush”, обяви, че ще се оттегли от спорта веднага след изключително противоречивата му защита на титлата срещу Джони Хендрикс чрез съдийско решение в края на 2013 година.

„Дейна винаги прави това, което е добре за бизнеса. Никога не съм му се ядосвал. Напротив… той е много прав, че за да се върне отново в тази игра човек, то той трябва да го иска много силно.“ каза GSP.

Той увери репортерите, че макар да не тренира за определен ММА мач, със сигурност е в отлична форма и се поддържа в готовност.

„Имам синини и рани по тялото, защото то реагира бързо на охлузвания, но тренирам здраво. Това не означава, че се връщам, но и не означава, че няма да се върна. Обмислям го, въпреки, че Дейна е сигурен, че няма да се върна.“ - добави той.

Е… това би било подходящо изказване за първи април. Джордж знае как да поддържа интереса и да развълнува феновете, дори да не е сигурен дали и кога ще се завърне.

Освен тренировките му при Фирас Захаби, любимецът на ММА публиката подобрява техниката си по Бразилско Джу Джицу и граплинг с Роджър Грейси и Браулио Естима в Лондон, а боксовите си умения усъвършенства при един от най-добрите треньори в тази дисциплина - Фреди Роуч.

Джордж Сейнт Пиер много пъти е изявявал своите притеснения относно използването на допинг в клетката. Съществуват основателни подозрения, че именно неефективното тестване на атлетите срещу които излиза, е една от причините, поради която той напусна бойния бизнес.

„Засега чувам някои добри отзиви и заръки, но нищо все още не е направено. Докато не започнат да действат със сигурност няма да се върна.“ допълни бившият шампион.

Това, което би му донесло по-голямо удовлетворение от шанса да се състезава отново пред многобройната публика е желанието му да види своето протеже и спаринг-партньор Рори Макдоналд с титлата в ръце. По този начин златният пояс ще се завърне в техния „дом“ – Tristar Gym.

“Това, което ще ми достави най-голямо удоволствие е да видя Рори шампион. Ще се почувствам сякаш съм постигнал нещо ново. Моят дълг е да му помогна. Сега аз съм в положението, в което съм и ако трябва да приключа кариерата си… поне тя свърши на върха. Когато пожелая да се върна, само трябва да щракна с пръсти и няма да ми е трудно да вляза отново в бойна готовност“.

Рори Макдоналд излиза срещу шампиона в категорията – Роби Лоуър на 11 юли в UFC 189, като главният двубой ще е сблъсък на Алдо срещу Макрегор. Протежето на GSP вече се би с Лоуър на 16 ноември 2013 и загуби със съдийско решение. Ако този път 25-годишният боец отмъкне титлата в полусредната категория, дали има шанс според Вас да видим шампионска схватка между учител и ученик?!?

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти