Най-накрая! Преговорите за Ронда Раузи срещу Крис „Сайборг“ в UFC са възможни

Най-накрая! Преговорите за Ронда Раузи срещу Крис „Сайборг“ в UFC са възможни

Огрома новина… или по-скоро почти новина?!?

Крис „Сайборг“ Джъстино най-накрая има договорка с Дейна Уайт и е подписала страничен договор с UFC, който явно е в сила вече втори месец.

Този факт може само да ни зарадва и да ни накара да се ослушваме за точна дата, на която Ронда Раузи ще трябва да се изправи срещу женския киборг с черен колан по Бразилско Джу Джицу. Според президента Дейна Уайт условието на договора е, че Крис трябва да докаже, способността си да свали теглото си до 62кг в някоя от схватките си в женската организация, за която едновременно се състезава в момента- Invicta FC. Следващият ѝ мач е през юли в категория до 66кг, а след това тя ще трябва да „дръпне“ стрелката на кантара с още 4 килограма надолу.

Крис „Сайборг“ е на път да направи нещо нечувано в съвременната ММА сцена. Да има шанса да се бие едновременно за UFC и друга организация. Очевидно управителите на най-голямата федерация или надушват големите пачки покрай създалата се напоследък словестна престрелка между двете дами или пък просто имат крещяща нужда да раздвижат малко ММА-сцената с един наистина доста коментиран двубой. Те имат добри бизнес отношения с Invictа FC, като буквално изкупува по-известните и обещаващи таланти за своите представления, така че чисто организационно не би трябвало да има никакви пречки.

Първата стъпка е направена, но това все още не означава нищо със сигурност. Ронда трябва да победи друга бразилка, която елиминира две нейни тренировъчни партньорки и сега се цели в златния пояс на олимпийската джудистка. Бет Коейа изглежда повече от убедена в победата си над може би най-голямата звезда на UFC. Техният сблъсък по план трябва да с състои на 1 август 2015. Крис Сайборг е споменавала често, че за нея е почти невъзможно да достигне заветната цел 62кг. Явно обаче тя е готова да направи големи саможертви за да се докопа до звездата от „Бързи и яростни 7“. Това ще е голямо изпитание за нея, а на всичкото отгоре тя няма право на грешка в „изпитателната“ ѝ среща в новата категория.

„Твоите оправдания, за да не се бием се сгромолясват толкова бързо, колкото ще го направиш и ти когато се добера до теб в Октагона. Престани да ме обвиняваш в използване на анаболни стероиди. Чиста съм! Преминах няколко тестове, като някои от тях бяха изненадващи. Нека да направим тестване като за Олимпийските игри!“ каза явно ядосаната Крис Сайборг.

Думите на евентуалната претендентка са все толкова пиперливи. Само преди няколко дни тя се закани както на UFC амазонката, така и на нейната майка. Само можем да си представим с каква агресия таи „Сайборг“ към Ронда и какво би се случило, ако двете стъпят в клетката.

„След като се бием ти или ще се откажеш от спорта и ще си правиш филмите, или ще избягаш в долната категория, както бягаше от мен в тази категория. Не се страхувай. Идвам за теб по един или друг начин. Имаш 99 оправдания, за да не се биеш с мен, но това, че не съм в UFC вече не е едно от тях!“

Ако звездите се наредят както трябва и всички богове благословят тренировъчните им лагери да минат без контузии и с правилно сваляне на килограми… ни очаква невероятно зрелище, което най-вероятно ще се състои пред изключително необузданата бразилска публика, която и според Дейна Уайт е на първо място по интензитет и викове измежду всички MMA запалянковци. Ако не знаете за какво става въпрос Ви препоръчваме да изгледате този клип:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти