Брок Леснар приключи с преговорите за нов опит да покори ММА

Брок Леснар приключи с преговорите за нов опит да покори ММА

Последните месеци бяха осеяни с предположения за евентуално завръщане на WWE звездата в UFC. Някои фенове стискаха палци преговорите между Дейна Уайт и Леснар да преминат успешно и те да гледат отново американския гигант в Октагона.

Други пък, не таят позитивни емоции към него. Каквото и да е становището на почитателите, едно не може да се отрече. Брок допринесе „златните“ години на UFC да надминат очаквания и рейтинги. Популярността и фен базата, които „вървят“ с него ръка за ръка са нещо, от което мениджмънта на UFC горещо се нуждае точно сега.

За жалост и за разочарование на неговия колега и в двете начинания – CM Punk, животът не е перфектен за всички и винаги носи изненади. Бившият шампион в тежка категория на UFC и WWE обяви окончателно, че приключва с ММА периода в живота си напълно и подписа нов договор с кеч федерацията. По негови думи Винс Макмеън му е отправил предложение, на което просто не е можел да откаже. И това въпреки някои изявления, че Дейна му е предложил десет пъти по-голяма сума, отколкото при предишния опит на Брок трайно да покори клетката.

За всички е напълно е ясно, че сумата, с която WWE може да си позволи да се раздели за да спечели „услугите“ на суперзвездата е много по-голяма от тази на UFC. Леснар не е в първа младост и що се отнася до спорт като ММА на най-високо ниво, където или даваш всичко от себе си на сто процента и имаш сериозни рискове за здравето си, то по-зрялото решение е определено да прекарва останалото си работно време в преструвки на удари и хватки, отколкото в непрестанно дебнещата опасност от това да се лиши за известно време от нормално функциониращ крайник или да бъде тежко нокаутиран.

„Беше много тежко решение за мен“ каза 37-годишният боец. „От два месеца и половина съм обратно в залата и тренирам усилено ММА, за да се завърна в Октагона. Физически се чувствах страхотно, но психически нещо ме спира. Говорех с Дейна Уайт, Лорензо Фертита и Винс Макмеън, жена си, приятелите си… имах много безсънни вечери и в крайна сметка реших, че съм роден за да нося на хората развлечение и изпитвам голямо удоволствие докато го правя.“

За финал Брок каза: „Участието ми в света на ММА приключи завинаги.“

Ето какво имаше да каже Дейна Уайт, час след като разбра, че отново губи Брок Леснар и той се връща в света на развлекателната борба.

Брок има общо осем ММА двубоя. Всички са на изключително високо ниво. Седем от тях са в най-голямата организация – UFC. Печели шампионския пояс в тежката категория през 2008 година с победа над легендата – Ранди Котур и успява да защити първото си място два пъти, което е сериозно постижение при най-тежките бойци.

Отсега занапред обаче, Леснар ще защитава своята далеч по-лека като значимост титла. Новото-старо начало е тази неделя – 31 март, срещу Роман Рейнс в основния сблъсък на WrestleMania 31.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти