Николай Николов: Играчи като нас внасят качество (видео)

Николай Николов: Играчи като нас внасят качество (видео)

Един от основните волейболисти на Нефтохимик – Николай Николов – заяви, че играчи като него и колегите му в бургаския тим, внасят качество в шампионата.

Нефтохимик стана шампион на България, след като надделя над Монтана във финалния плейоф. По този начин титлата акостира в Бургас, а столицата София остана за поредна година без най-престижния у нас трофей.

„Доста време съм отсъствал от България и няма задълбочени наблюдения. Но с връщане на състезатели като нас първенството се засилва. Такива играчи внасят качество. Отделно карат останалите отбори да дават максимума, а понякога и да го прескачат. Ако играят с отбор, с който са играли през години и знаят, че го побеждават лесно, могат да свалят оборотите. По този начин не се израства. Така се върви надолу. Ако още момчетата се върнат в България, това ще е в плюс“, заяви Николов, който бе гост в предаването в DIEMA SPORT 2 – Обзор на волейболната Суперлига.


Полуфинал №1: ЦСКА - Нефтохимик 2010 0:3

„Видя се и накрая на този сезон, имаше пет отбора с възможност за второто място. Това е хубаво. Когато има интрига, спортът буди интерес“, добави Петър Дочев, наставникът на „шейховете“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички