Ще играят ли Братоеви за Нефтохимик и през следващия сезон? (видео)

Ще играят ли Братоеви за Нефтохимик и през следващия сезон? (видео)

Множество бяха героите за Нефтохимик за триумфа с титлата във волейболния шампионат. Но безспорно огромен принос имаха братята Георги и Валентин Братоеви, които се присъединиха към тима през зимата и му помогнаха да триумфира с титлата. Те имат по една титла с Левски преди това, но тази им е по-специална.

"Предната титла спечелих с Левски, когато бях на 20, когато бяхме млади и ентусиазирани, когато не знаехме много какво правим. И онази титла беше от значение за мен, но тази е по-сладка. Защото между октомври и декември не се знаеше дали въобще ще играя. В един момент обаче се появи възможността да играя с тези хора", заяви Георги Братоев пред DIEMA SPORT.

"Всички 16 души, които бяха тук, ме мотивираха да играя. Не се касаеше за пари, с тези хора бих играл всяка една година. Въпросът за мен стои по следния начин - не трябва да се играе на всяка цена в чужбина да те бият като боксова круша, правил съм го в Русия. По-добре е да трупаш победи, така трупаш самочувствие", сподели още разпределителят.

"Играчите от водещите национални отбори по света играят всеки мач за победа, докато при повечето от нас не е така, като изключим Цветан Соколов и Теди Салпаров. Ключът към израстването е да печелиш винаги."

"Трябва да питате Везенков, за мен да играя в България въобще не е чуждо, играл съм много пъти в чужбина и у нас", завърши Георги Братоев, а след това думата взе брат му Валентин и коментира същите теми.

"Когато спечелихме с Левски титлата очакванията към нас не бяха толкова високи, защото бяхме млади момчета с известен потенциал. А тогава ЦСКА беше много силен и се очакваше те да спечелят. Докато в момента събрахме хора-национали и очакванията бяха големи. Много се радвам, че с такъв хубав колектив показахме добър волейбол."

"Животът на спортиста завършва в един кратък период. Ако си жив и здрав играеш до 35 години. Затова е хубаво да изкараш някой лев, след това започваш да се учиш и да изкарваш пари и другаде. Трябва да гледаш семейство и деца. Нефтохимик може да предложи много, би било хубаво другите тимове да вземат поука", заяви Валентин.

"Би било супер да стане така, да имаме силен шампионат с участник в Шампионската лига. Смятам, че България има потенциал за подобно нещо", продължи посрещачът и коментира може ли да остане у нас и догодина.

"За мен беше малко по-чуждо да играя у нас, бях позабравил студа в залите, бъзиците през мрежата, но бързо се свиква. Има много таланти в България. Поздравявам Монтана, показа лице, което е много хубаво. Другите само могат да си вземат поука от тях, показаха много класна игра. Единствено ЦСКА показа малко от това лице", завърши Братоев.

Още от Волейбол

Виж всички