Сашо Везенков: Шампионска лига е сериозно предизвикателство, преговаряме с Пенчев за Купата на България (видео)

Сашо Везенков: Шампионска лига е сериозно предизвикателство, преговаряме с Пенчев за Купата на България (видео)

Сашо Везенков коментира победата на Нефтохимик 2010 във финала на волейболната Суперлига срещу Монтана. Той говори и по темата Шампионска лига и дали Нефтохимик ще атакува групите на най-силния европейски клубен турнир. 

"Никой не помни вторите и никой не плаща за второ място. Миналата година бяхме първи в редовния сезон, но след това отпаднахме. Една среща с Вальо Братоев в Правец по друг повод доведе до трансферите на двамата Братоеви и на Ники Николов. Искам да кажа, че това е 100 процента отбор на Лукойл", каза Везенков пред Диема спорт.

"Чакахме този резултат. Сигурен съм, че ще опитаме тази година да играем в Шампионска лига. Това, което направи Дупница през последните години, не носи резултат. Това не е от полза на волейбола – да губиш всички мачове с 0:3. След турнира за Купата започваме този проект, за който говорим от доста време. Дали ще останат тези играчи е въпрос на преговори. Утре се появява отбор от Иран, от Южна Корея или от Русия, който дава пари, които са нереални и не отговарят на това, което може ние да дадем. Шампионска лига е сериозно предизвикателство и след като обсъдим всичко, ще говорим с момчетата. Искам да благодаря на целия отбор и целия щаб", каза още изпълнителният директор на спортната агенция на Лукойл.

"Фирмена тайна е какво ни струва тази титла. Целта е постигната – ние сме шампиони", заяви Везенков. Той разкри, че клубът преговаря с един от братята Пенчеви, който може да бъде привлечен в тима за турнира за Купата на България.

Още от Волейбол

Виж всички