Феновете на Нефтохимик дълбоко засегнати и обидени от Сашо Везенков

Феновете на Нефтохимик дълбоко засегнати и обидени от Сашо Везенков

Феновете на Нефтохимик са дълбоко засегнати и обидени от думите на Сашо Везенков по повод името на волейболния отбор. Националният клуб на привържениците на Нефтохимик изпрати Отворено писмо до Sportal.bg.

"Фенклубът настоява за извинение 


С настоящата декларация Фенклубът на Нефтохимик изразява дълбокото си възмущение от изявлението на Спортния директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков пред "Диема Спорт", в което той каза, че волейболният отбор не се казвал "Нефтохимик", а "Лукойл", както и добави обидното за феновете изречение: "Нафтата е някакъв продукт, който се произвежда в рафинерията".

Нека припомним на г-н Везенков няколко фактa, които той явно е забравил: 


- Официалното име на отбора е "Нефтохимик 2010", като клубът е бургаски!


- "Нефтохимик" 2010 играе мачовете си в бургаската зала "Младост" пред бургаски фенове на Нефтохимик, а не в Правец!


- Феновете на Нефтохимик подкрепиха отбора в шампионската серия срещу Монтана, като първо пропътуваха над 500 километра до град Монтана и дадоха сили на момчетата от клуба в най-важните и драматични моменти от мачовете, а след това напълниха и зала "Младост", като не спряха със скандиранията си в подкрепа на волейболистите от "Нефтохимик 2010". 


В интервюто си г-н Везенков каза още, че навсякъде по света отборите носели името на основния спонсор, а не на клуба и всички трябвало да се съобразяват с това. Тоест според спортния директор бургаските привърженици трябвало да скандират "Лукойл", а не "Нефтохимик".


Това също е едно твърдение, което не е подкрепено от логични факти. Навсякъде по света феновете скандират оригиналното име на клубовете си. Нека все пак дадем пример с българския волейбол и отбора на Левски, който в близкото минало беше дългогодишен шампион на България. Тогава към "Левски" бе добавено и "Сиконко", но мислите ли, че някога феновете на синия отбор са скандирали "Сиконко", въпросът е риторичен. Същото важи и за всички други клубове по света, независимо за какъв спорт става въпрос. 


Ние, феновете на Нефтохимик, настояваме за незабавно извинение от г-н Везенков, като ако не получим такова ще преустановим подкрепата си към волейболния клуб, както в срещите от Евротурнирите, така и през следващия шампионат на България. На тези мачове няма да има нито един фен на Нефтохимик!"

Още от Волейбол

Виж всички