Целите пред Нефтохимик в ШЛ и Купата на България (видео)

Целите пред Нефтохимик в ШЛ и Купата на България (видео)

Волейболният отбор на Нефтохимик триумфира с титлата на България, след като надделя над Монтана. Наставникът бургазлии Петър Дочев и един от основните играчи на тима Николай Николов бяха гости в обзорното студио на DIEMA SPORT 2, като коментираха целите пред състава.

„В тази конфигурация, в която е Нефохимик, може да се бори за добри позиции в Европа. Има класа отборът. Бих казал, че момента в този състав, бихме стъпили добре на международната сцена“, обясни Дочев.

Ники Николов пък заяви: „За запазването на състава има време. Трябва да се случат определени неща и тогава ще разберем дали ще е такъв или по-добър. Шампионската лига звучи апетитно. Но като се замислим реално, нещо по-сериозно да направим е доста трудно. Докъдето успеем да стигнем и след това има още два турнира, които не са чак такава класа. В някои от двата по-долни турнира този отбор може да постигне добър резултат в кратък период – една-две години. Иначе става дума за финанси. Всичко хубаво на този свят е скъпо. Надявам се да се случи. Това ще е празник за българския волейбол – да можем и ние да се мерим с големите. На българина му е приятно да гледа националния отбор, който се бори с големите. А защо става така? Там играят волейболисти, състезаващи се чужбина. Искаме ли нещо, трябват финанси“.

„Купата е още едно предизвикателство пред нас. В период от две години ние спечелихме всичко – Купа, Суперкупа и шампионска титла. Апетитът идва с яденето. Няма как да дам повече от два почивни дни на играчите си. Много е малко времето до Купата. Не бива да забравяме, че има недовършена работа“, добави Дочев.

„Празнувахме, но професионално. Бяхме умерени. Знаем, че след десет дни ни предстои ново предизвикателство. Класата на другите отбори ще се повиши, чуваме, че ще се подсилят с играчи. Аз си пожелавам да можем да отпразнуваме дубъл“, сподели Николов и добави: „Обичам да говоря след дадено събитие. Доволен съм, че опровергахме голяма част от мненията, че няма да преодолеем ЦСКА. Доказахме на терена и показваме във всеки мач, че имаме класа. И продължавам да твърдя, че сме най-класният отбор в България. Една класа над другите. Не искам да омаловажавам качествата на другите тимове, защото там има много кадърни момчета, треньори, като колектив нещата се случват по най-добрия начин за България“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти