Шампионите в щафетата изпяха химна на Русия (видео + снимки)

Шампионите в щафетата изпяха химна на Русия (видео + снимки)

Организаторите на Световната купа по биатлон в австрийския курорт Хохфилцен сбъркаха химна на Русия по време на церемонията по награждаването на мъжката щафета, съобщи кореспондентът на ТАСС.

В събота руският отбор в състав Алексей Волков, Максим Цветков, Антон Бабиков и Антон Шипулин спечели златото в щафетата 4x7,5 км. На второ място остана Франция, а на трето - Австрия.

След като на руските спортисти бяха връчени златните медали, организаторите, без да искат, пуснаха старата версия на химна им - „Патриотична песен“ на композитора Михаил Глинка. Музиката продължи около половин минута преди коментаторът на спортното събитие да се качи на сцената и да даде микрофона на руснаците, които изпълниха акапелно химна си. След това организаторите пуснаха все пак правилната версия.

Водещият на церемония поднесе извинения, а организаторите на събитието обясниха, че грешката не е била умишлена. Ръководителят на организационния комитет Франц Бергер обаче обяви за ТАСС, че виновниците за гафа ще бъдат глобени за проявата си на невнимание.

Още от Зимни спортове

Виж всички