Дафовска: Време е да се покажем и в топ 8 на световното

Дафовска: Време е да се покажем и в топ 8 на световното

Най-успялата българска биатлонистка, олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска, коментира пред Дарик радио чудесния двоен успех на България на Европейското първенство – златния и бронзов медал, съответно на Владимир Илиев и Красимир Анев.

"Радвам се абсолютно и за двата медала. Беше крайно време. Имахме няколко медала сребро-бронз, крайно врече беше да чуем българския химн. Не знам подробности. Владо е малко по-непредвидим, но успя да се пребори със себе си и да покаже възможностите си в спринта. Краси също е с много добра стрелба – вече имаме два медала и общо три. И утре е ден, но каквото дойде. Пожелавам на момчетата да постигнат още по-добри класирания. Радостно е, че намираме отражение на Европейското. Крайно време е да се покажем в челната осмица и на Световното при мъжете.

Чух се с треньорите. На всичките им честитих успеха. На всички ваксмайстори също, на които рядко се благодари и от самите състезатели. Без хубави ски и добро намазване не може да се покаже резултат.

На нас малко не ни достига и не може да се преборим с Министерството, да се направи една добра инвестиция, да се развият колкото се може повече центрове, защото имаме само един в Банско. Хубаво е да имаме и на други места, за да са развива спортът", сподели шефката на федерацията ни по биатлон.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти