Красимир Анев: Мотивацията ми падна след последната стрелба (видео)

Красимир Анев: Мотивацията ми падна след последната стрелба (видео)

Грешката в последната стрелба в старта от преследването на 12,5 км на световното първенство по биатлон в Хохфилцен е повлияла на мотивацията на Красимир Анев и той на практика е загубил надежда, че може да стигне до подиума.

Краси завърши на седмо място и затвърди блестящата си форма, след като ден по-рано остана шести в спринта. Преди четвъртата стрелба той вървеше в призовата тройка, но след нея отстъпи позицията си.

"С четири точни изстрела мотивацията ми в последните километри със сигурност щеше да е различна. Имах огромен шанс, вече усещах, че медалът е много близо. Не може да се говори, че съм се отпуснал преди последното влизане на огневия рубеж. Стараех се да стрелям точно и концентирано, но невинаги се получава. Може би просто не издържах психологически", казва Анев пред "Тюменская арена".

Той споделя също, че от дете е мечтаел да се състезава на едно трасе с легендарния Оле-Ейнар Бьорндален. В Хохфилцен това се случи не за първи път, но за Краси усещането, че води битка за медал именно с него е било нещо ново.

"Тренирам отделно от националния отбор на България. Аз си поставям собствени задачи, а те си имат други цели. Колкото по-малко мислиш за биатлон, толкова по-добри резултати даваш", завършва състезателят от Самоков, като последните му думи са в отговор на въпрос какво очаква от индивидуалния старт.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти