Дафовска разкри как се печели злато

Дафовска разкри как се печели злато

Единствената олимпийска шампионка за България в зимните спортове Екатерина Дафовска даде безценни съвети на биатлонистите, които днес ще участват в индивидуалната дисциплина (20 км) на световното първенство. На старт ще застанат Владимир Илиев, Красимир Анев и Антон Синапов. Те вече показаха страхотни резултати в Хохфилцен (Ав). Състезанието започва в 15,30 ч. "Евроспорт" ще предава директно драмата.

"Опитвам се да им посочвам тънкостите - сподели Дафовска от Австрия. - Много е важно първата обиколка да я направят с малък резерв, за да има и чиста начална стрелба. След това да спазват равномерно темпо. В последната обиколка е необходимо да се хвърлят с всичко останало в резервоара. Момчетата са готови за още подвизи. Ключова ще бъде стрелбата. Възможностите при мъжете са много изравнени."

Самата Дафовска също помага по време на състезанието. Тя застава на ключови места из трасето, за да окуражава нашите състезатели.

"Избирам си изкачванията - допълни олимпийската шампионка от Нагано '98. - По време на състезание няма какво толкова да се говори на Краси и Владо. Те знаят какво да правят. Времето тук е много хубаво и е прекрасно за биатлон."

Анев прави най-силното си участие на голямо състезание. Той остана шести в спринта и седми в преследването. Илиев е с 13-о и 18-о място в двата старта.

"Имах надежда за добро представяне, защото момчетата показаха отлична форма на европейското първенство - добави Дафовска. - Тук конкуренцията е много по-голяма. Приятно съм изненадана от Антон Синапов."

Огнян ГЕОРГИЕВ, в-к "България Днес"

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти