Владимир Илиев и Красимир Анев стартират в Хохфилцен пряко по Евроспорт

Владимир Илиев и Красимир Анев стартират в Хохфилцен пряко по Евроспорт

Българските биатлонисти Владимир Илиев и Красимир Анев ще стартират участието си в Световното първенство по биатлон в Хохфилцен. Първият старт е смесената щафета, а българският отбор е в състав от Владимир Илиев, Красимир Анев, Емилия Йорданова и Десислава Стоянова. Надпреварата ще бъде излъчена пряко в ефира на Евроспорт 1 на 9-и февруари, четвъртък, от 15:30 ч.

Само година преди олимпийските игри австрийският зимен център Хохфилцен домакинства на Световно първенство по биатлон. Тиролското градче ще приеме елита на спорта от 9-и и до 19-и февруари. Организационният комитет на състезанието има добре изграден екип и проверена система на работа по време на кръговете от Световната купа. Спортното съоръжение е изцяло реновирано и представлява нова стъпка в стандартите за изграждане на стадион за биатлон.

Голяма част от нововъведенията в Хохфилцен бяха тествани миналата година в Световната купа, но комплексът все още таи изненади в себе си. Очакват се състезатели от над 40 нации, които да се борят за разпределението на медалите. При мъжете големият фаворит е Мартен Фуркад, но в лицето на силния немски и норвежки отбор французинът ще има конкуренция поне в някаква степен.

В женското направление сред фаворитите за титли са Лаура Далмайер, Габриела Коукалова, Доротея Вирер и Кайса Макарайнен.

Цялата програма с преки включвания можете да видите тук: http://bit.ly/2fztQvT

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти