ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Бари Хърн за отстраняването на Бингам: Той е пич, просто е тъп

Бари Хърн за отстраняването на Бингам: Той е пич, просто е тъп

Председателят на World Snooker Бари Хърн коментира поредните скандал и наказание за топ играч заради залози - както е известно, Стюърт Бингам бе отстранен от световния тур до 28 януари 2018 година за множество залози на мачове, включително на такива със собствено участие.

“Като разбрах за случая, си казах колко глупаво момче… По принцип няма да намерите по-голям пич от Стюърт Бингам, или пък някого, който да обича повече снукъра. Той беше страхотен световен шампион. Но когато обичате да залагате - както повечето хора от работническата класа - понякога правите глупости. Стюърт никога няма да се замеси в уреждане на мачове, в това няма никакво съмнение.

Има обаче голяма въпросителна върху това колко тъпо е постъпил, като сега ще трябва да си понесе последствията. Когато наказанието му приключи, ще го приветстваме обратно.

Този случай отправя послание към всички да спазват правилата. Няма изключения за никого, независимо колко са добри или колко са известни. Конкретно в ситуацията с Бингам World Snooker се справи много добре, отправихме послание към всички да спазват правилата и че не толерираме нарушаването им. Трябва да убедим играчите, че такива глупости не си заслужават - не е забавно, не е дори финансово изгодно, така че няма за какво да рискуваш кариерата си”, каза Бари Хърн, цитиран от ВВС.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти