Какво начало на "Мастърс"!

Какво начало на "Мастърс"!

Марк Уилямс спечели изключително драматично с 6:5 срещу Марк Селби битката на носителите на “Тройната корона” в 1 кръг на “Мастърс”. Пред пълните трибуни на “Александра Палас” Уелския дракон се оказа с по-здрави нерви и заслужи класиране на четвъртфиналите в повторение на дуела от същата фаза миналата година, когато пък англичанинът записа успех с 6:5.

Уилямс записа сенчъри брейк от 135 точки за впечатляващо начало на мача, а после увеличи преднината си с нова солидна серия от 89. Следващите два фрейма обаче отидоха на сметката на Веселяка от Лестър, чийто топ брейк в тях бе от 70.

Страхотно разчистване на стойност 81 точки от Уилямс впоследствие изравни резултата на 3:3, а Селби се доближи само на един фрейм от крайната победа, повеждайки с 5:3. Уелския дракон, който е шампион от 1998 и 2003 година, осъществи забележителен обрат, като особено драматичен бе пропускът на Селби по последната червена при 45-39. Уилямс се възползва и разчисти до розова за истински вълнуващо начало на “Мастърс”-а.

Още от Снукър

Виж всички