Министър Горанов съветва клубовете да не искат помощ по схемата "60/40"

Финансовият министър Владислав Горанов посъветва футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ по т. нар. програма "60/40", която беше приета при закона за извънредното положение. Министърът направи този коментар по отношение на новината, че шампионът Лудогорец е кандидатствал за подкрепа по програмата.

Преди дни от разградския клуб съобщиха, че са наредили да бъдат дарени 111 000 лева за осигуряване на храна на крайно нуждаещи се в Лудогорието. Беше пояснено, че парите ще са от схемата "60/40". На брифинг Горанов беше запитан дали знае кои са първите фирми, които са се възползвали от тази мярка.

"Чух за една фирма - спортен клуб, футболен клуб Лудогорец. Не съм аз човекът, който ще преценява дали клубът е толкова изпаднал, или не. Знам, че е успешен във вътрешнофутболен план, има някои добри успехи и в международен план. Това оставяме на преценка на собствениците", коментира финансовият министър.

"В интерес на истината съм получавал въпроси и от други собственици на футболни клубове и моят съвет към тях е бил да не участват в тази мярка. До това мога да огранича коментара си", добави Горанов.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти