Джон Милман критикува плана на Джокович, Надал и Федерер

Джон Милман критикува плана на Джокович, Надал и Федерер

Австралийският тенисист Джон Милман критикува решението на тримата най-успешни играчи - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, да създадат фонд, който да подпомага по-ниско ранкираните състезатели.

"Ако сме притеснени за играчите от 250-о до 700-но място в света, защо бе нужно да се чака появата на тази глобална пандемия, за да бъде осъзнато нещо толкова очевидно. Твърде много години големите пари в тениса са заложени само в големите състезания за сметка на малките", написа заемащия 43-то място в световната ранглиста Милман в профила си в Туитър.

Джокович, който е президент на Съвета на играчите в АТП, наскоро заяви пред "Екип", че е изпратил писма до всички играчи от топ 100, в които ги моли да дарят пари за фонда, като сумата е разпределена според скала. Играчите от топ 5 са помолени да помогнат с по 30 000 долара, докато Милман попада в групата с дарения от 10 000 долара.

Според сърбина целта е да се съберат общо 4,5 милиона долара, като част от тях ще бъдат набавени и от турнирите от Големия шлем и Финалите на АТП. Сумата ще бъде разпределена по равно между играчите, като всеки от тях ще получи по 10 000 долара.

Заради глобалната пандемия от COVID-19 от началото на март бяха спрени всички състезания по тенис, организирани от АТП.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички