София е затворена за неопределено време

Влизането и излизането с автомобили в София се забранява за неопределено време.
 Това стана ясно по време на съвместен брифинг на здравния министър Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и на началника на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
Случаите на Covid-19 у нас удариха 800
Случаите на Covid-19 у нас удариха 800

Заповедта на министъра на здравеопазването влиза в сила тази нощ точно в 00:00 часа до второ нареждане. Тя не важи за линейки, тирове и аварийни автомобили.

,,Още от вчера се наблюдава тревожно нещо - масово напускане на София, която е основното огнище с най-много заразени от COVID-19. Всички тези хора, кооито напускат София, са разпръснати навсякъде в страната. Това води до по-тежка ситуация с неясни последици. Този процес продължава както вчера, така и днес, вероятно ще продължи и утре, и вдругиден. Щабът с изключително безпокойство наблюдаваше тези процеси. Тези случаи на масово заразяване вече стават тенденция, в резултат на което предложихме затварянето на София и премиерът одобри това решение'', заяви ген. Мутафчийски.

Препоръка и до България! Ето 6-те условия, при които ще паднат извънредните мерки заради COVID-19
Препоръка и до България! Ето 6-те условия, при които ще паднат извънредните мерки заради COVID-19

,,Всички мерки са в полезрението на щаба – абсолютно всички мерки. По отношение на жп транспорта, влаковете ще избягват междинните гари, а над 36 вагона се отменят за празниците, така че там тепърва предстоят някои промени в трафика'', допълни още той.

,,При прибирането си тези, които са напуснали столицата, ще се сдобият с някои процесуални действия. Ако са били на работа, ще трябва да се върнат в София. Иначе е факт, че полицията извършва основната работа по време на епидемия'', посочи началникът на оперативния щаб.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички