Тренировките в Италия ще се подновят при тези правила

Тренировките в Италия ще се подновят при тези правила

Всички в Италия жадуват за футбол, а спортният министър Винченцо Спадафора изрази увереност, че на 4 май тимовете ще подновят тренировки. За да могат обаче играчите да се завърнат на терените и във фитнес залите, те ще трябва да спазват куп мерки по безопасност. Corriere dello Sport публикува какви ще са те:

*Играчите ще бъдат привиквани за начало на подготовката по различно време, за да няма струпване на хора. След това те ще бъдат тествани за COVID-19.

*През първата седмица всички футболисти ще бъдат изолирани в специален лагер. Там те ще трябва да спазват социална дистанция един спрямо друг по време на храненията, като няма да могат да се скупчват на шведски маси. Всеки ще консумира оставена му предварително храна.

*Футболистите ще бъдат настанени в самостоятелни стаи, в които и ще се къпят. Те няма да използват душовете в съблекалните

*По време на самите тренировъчни упражнения футболистите ще бъдат разделени на три групи:

  1. В първата ще са тези, които са заразени и имат проблеми с дишането. На тях ще ми се правят допълнителни изследвания на сърцето, белите дробове, черния дроб и бъбреците.
  2. Във втората група ще са тези състезатели с леки симптоми на коронавирус
  3. В третата ще са тези с отрицателни резултати

 

*През първата седмица няма да се провеждат тренировъчни мачове и играчите от една група ще са задължени да не се приближават до тези от другите две

Водещият вирусолог в Италия рязко промени мнението си
Водещият вирусолог в Италия рязко промени мнението си

*На втората седмица пълноценни занимания ще започнат да провеждат само тези с отрицателни тестове. Останалите ще стартират на по-късен етап, когато състоянието им позволява

*Тестове ще продължат да бъдат правени постоянно. Ако някой играч се окаже заразен, всички останали от отбора ще трябва да бъдат проверени наново. Самите тестове ще бъдат извършвани от здравни работници от съответния регион на Италия, в който се намира клубът.

Още от Футбол свят

Виж всички