Рьолер: Нашият спорт липсва много на феновете

Рьолер: Нашият спорт липсва много на феновете

2020 година определено ще бъде запомнена. Това трябваше да е една година с Европейско първенство по футбол и Олимпийски игри – събития, които са чакани от феновете най-малко четири години. Пандемията от коронавирус обаче промени доста планове и на спортисти, и на обикновени хора. Олимпийският шампион в хвърлянето на копие Томас Рьолер изрази мнение, че леката атлетика вече липсва много на феновете.

“Имам чувството, че нашият спорт липсва много на феновете. Това е нещо, което ме прави щастлив всъщност. Защото когато винаги има нещо около теб, то е даденост. Феновете не ни казват, че ни обичат толкова много. Но ни казват, че им липсваме много в тези дни, което означава, че обичат спорта. Мисля, че тук виждам голям шанс“, каза Рьолер от родния си град Йена.

 

Германецът призна, че спазва стриктно препоръките и непредвидената ситуация го държи мотивиран: “Това ме държи много мотивиран да остана във възможно най-добрата форма. Доброто нещо е, че в плановете ми спортната ми кариера е далеч по-напред от 2020/2021. Така че за мен, когато нещата започнаха да стават критични в Азия, да кажем през февруари, аз и треньорът ми вече говорехме за отлагане на Олимпиадата с една година, така че никога не планираме нещата супер стриктно.”

“Опитвам се да остана във форма, така че да съм в състояние за бърз рестарт, както се казва. Мисля, че трудната част с COVID-19 e фактът, че не можеш да планираш, а спортът е изцяло планиране – трябва да знаеш кога да си във форма за състезание, трябва да структурираш тренировките. Опитвам се да съм в добра позиция, готов да атакувам отново – надявам се в края на 2020 г. или през 2021 г.”, добави Рьолер.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти