Гуардиола разочарован от звездите на Сити, които не искат да си намалят заплатите

Гуардиола разочарован от звездите на Сити, които не искат да си намалят заплатите

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е останал разочарован от част от своите играчи, които отказват да намалят своите заплати въпреки кризата. Няколко клуба от Премиър лийг вече постигнаха различни договорки със своите състезатели за орязване на част от възнагражденията поради кризата причинена поради спирането на всички спортни състезания в следствие на пандемията от COVID-19.

Някои от играчите на "гражданите" публично подкрепиха подобна инициатива, между тях е и Кевин де Бройне, както и самият Гуардиола, който вече намали своята заплата.

Друга част от съблекалнята на тима обаче за момента не дава положителни индикации в преговорите, които са все още на ранен етап. Испанският наставник дори може да бъде пряко въвлечен в част от разговорите, за да бъдат убедени някои от звездите за определена договорка. От "Дейли Мейл" съобщават още, че е много вероятно да се стигне по-скоро до отлагане на част от плащанията, а не до отказване от част от сумите по договорите.

Подобни проблеми имат и в част от останалите клубове от тъй наречената голяма шестица на Острова. Звездите на Тотнъм вече отказаха първото предложение на ръководството, в Челси също няма споразумение. В Арсенал бе постигнато такова след тежки преговори, от Манчестър Юнайтед първи декларираха, че няма да намаляват заплатите на играчите, но са се споразумели да даряват 30% от тях на Националната здравна служба на Англия.

Още от Футбол свят

Виж всички