Български футболист се прибра от Косово с дипломатически коридор

Български футболист се прибра от Косово с дипломатически коридор

Българският защитник на Флямуртари (Прищина) Любомир Гуцев се прибра от Косово в Родината с осигурен дипломатически коридор и благодарение най-вече на Посолството на Република България в столицата на най-младата балканска държава.

Косово въведе драконовски мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса. От вторник правителството на страната позволява на гражданите си да напускат жилището само за 90 минути на ден и то по един член от семейството. Причината за затягане на ограничителните мерки е заради очакванията на властите за значително нарастване на случаите на заразени с коронавирус през следващите седмици.
Това принуди Гуцев да опита да се върне в България, но това нямаше да се осъществи без неоценимата помощ на българската дипломатическа мисия. Коридорът означаваше гарантирано и безпрепятствено преминаване през територията на двете страни от Западните Балкани.

"Искам да благодаря на целия дипломатически екип на нашата страна в Прищина и най-вече на съветникът Стойко Йорданов, който свърши огромна работа, помогна ни да организираме цялото пътуване, съпроводи ни до границата със Северна Македония. След това през цялото пътуване до българска територия не спря да се интересува как се придвижваме", разказа за БТА Любомир Гуцев.

"Вече минахме задължителните тестове за COVID-19 и сега ще изчакаме да мине 14-дневната карантина у дома. Поддържам връзка с директора на клуба Арбнор Морина, чакаме да видим акк ще се развие ситуацията. Извънредното положение в Косово е до 3 май, няма да има тренировки, никаква активност. Досега тренирахме на групи по 6 футболисти, а последните дни по двама. Сега ще работим по индивидуална програма, която е свалена с телефоните на всеки от нас", разказва още защитникът.
Гуцев отиде при "червено-черните" от Прищина тази зима, когато тимът беше застрашен от изпадане. Но след няколко важни победи Флямуртари се измъкна от трудната позиция. Единственият български представител в косовското първенство вкара решителен гол за победата с 4:3 над директния съперник Трепча'89.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички