Още отбори гарантираха участието си в директните елиминации на Шампионската лига, но и в някои групи се заплете интригата

Тази вечер се изиграха още осем мача от груповата фаза на шампионската лига. Финалните резултати разплетоха интригата в някои от потоците, но в други последните два кръга ще бъдат определящи за отборите, които ще продължат напред към директните елиминации.

В група “А” отборът на Байерн (Мюнхен), който записа четвърта поредна победа и си гарантира преодоляването на групите, срещна известни затруднения срещу турския гранд Галатасарай, но в крайна сметка спечели с 2:1.

Хари Кейн и компания трябваше да почакат, но си гарантираха място в 1/8-финалите на ШЛ

В другата среща от групата Манчестър Юнайтед пропиля два гола аванс на "Паркен" срещу ФК Копенхаген. "Червените дяволи" и датчаните ичиграха мач за историята, който бе спечелен по възможно най-драматичния начин от домакините с 4:3. Това притисна англичаните до стената и ги остави на дъното в групата с едва една победа.

Изумителна драма на "Паркен" опря Манчестър Юнайтед до стената

В група “B” лидерът Арсенал игра безупречно срещу Севиля и спечели с 2:0, което бе възможно най-малкото, с което "артилеристите" можеха да завършат вечерта.

Силен Арсенал подчини Севиля и е на крачка от директните елиминации

В другия мач от групата френския вицешампион Ланс отстъпи в гостуването си на ПСВ Айндховен с минималното 0:1, което допълнително затвърди интригата в борбата за второто място, където към този момент се намират нидерландците.

ПСВ надви Ланс и се върна в играта

В група “C” отборите на Наполи и Унион (Берлин) не излъчиха победител, с което пък германците прекратиха негативната серия от 12 поредни загуби във всички турнири.

Наполи помогна на Унион да прекъсне ужасната си серия

Лидерът в групата Реал Мадрид пък не срещна проблеми срещу иберийските си съседи от Брага и момчетата на Карло Анчелоти спечелиха с 3:0. С успеха "белият балет" си гарантира участие във фазата на директните елиминации.

Липсата на Белингам не се усети и безгрешен Реал Мадрид вече е на осминафиналите

В група “D” лидерът Реал Сосиедад продължи отличното си представяне и надви Бенфика с 3:1, с което испанците също си подсигуриха участие на 1/8-финалите в "турнира на богатите".

Реал Сосиедад пречупи Бенфика след вихрено начало и вече докосва елиминациите

 В другата среща РБ Залцбург посрещна Интер, като австрийците се бориха геройски, но загубиха с 0:1 и окончателно загубиха всякакви шансове да се борят за второто място.

Късна дузпа прати Интер в елиминациите на ШЛ

Всички късни мачове от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер!

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти