Резултати от плейофите в Лига Европа, ясни са всички участници в групите

Тази вечер се изиграха 10-те реванша от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. След тях станаха ясни всички участници в същинската фаза на турнира.

Българският шампион Лудогорец поднесе една от изненадите, като победи с 1:0 Аякс, при това в Амстердам. Това обаче се оказа недостатъчно за крайния успех, защото преди седмица "орлите" допуснаха поражение с 1:4 в Разград. Попадението за тима на Ивайло Петев реализира Матиас Тисера в 62-ата минута.

Лудогорец с исторически успех! Първа българска победа над Аякс в Амстердам

Спарта (Прага) осъществи впечатляващ обрат срещу Динамо (Загреб). Без българския национал Мартин Минчев, който остана сред резервите, чешкият тим спечели реванша с 4:1 и с общ резултат 5:4 се пребори за участие в групите.

Спарта (Прага) ликува след знаменит обрат срещу Динамо (Загреб)

Другият отбор от Прага - Славия, загуби с 1:2 реванша срещу Зоря (Луганск), но продължава напред заради победата си с 2:0 в първия мач. Попадението за чехите реализира Матей Юрасек в 83-ата минута.

Славия (Прага) загуби реванша, но елиминира Зоря

Арис (Лимасол) разгроми с 6:2 Слован (Братислава) и отстрани първенеца на Словакия. С най-голяма заслуга за успеха на кипърците беше Яник Гомис, който заби хеттрик във вратата на гостите. 

Арис (Лимасол) влезе в групите на ЛЕ след наказателна акция срещу Слован

Гръцкият гранд Олимпиакос нямаше проблеми срещу Чукарички и в реванша - 3:0. Тимът от Пирея стигна до комфортния успех в Сърбия с точни изстрели на Йоргос Масурас, Пеп Биел и Панайотис Рецос

Олимпиакос срази Чукарички и в Лесковац

Шведският Хекен влезе в групите след победа с 3:1 при гостуването си на Абърдийн. Два гола на Ибрахим Садик до почивката помогнаха на скандинавците да пречупят съпротивата на "доновете".

Абърдийн се провали на "Питодри"

Карабах направи 1:1 на собствен терен с Олимпия (Любляна) и също ще участва в груповата фаза. Азерите поведоха с гол от дузпа на Торал Байрамов, а Диого Коща изравни за Олимпия, но словенците отпаднаха с общ резултат 1:2.

Карабах запази аванса си над Олимпия и ще играе в Лига Европа

Роял Юнион СЖ победи Лугано и в реванша, този път с 1:0. Попадението за белгийския тим отбеляза Денис Екерт Айенса в 7-ата минута. Домакините от Швейцария завършиха с човек по-малко след червен картон на Албиан Хайдари в края. 

Роял Юнион СЖ отново ще играе в групите на ЛЕ

Шериф се наложи с 2:1 над приятната изненада от Фарьорските острови Клаксвик и заслужи мястото си в групите. Попаденията за домакините бяха дело на Луванор от дузпа и Армел Зоури.

Шериф надви Клаксвик в спор за място в групите на ЛЕ

Интрига до последно имаше в сблъсъка между Жрински (Мостар) и ЛАСК. Австрийците стигнаха до 1:1 при гостуването си в Босна и Херцеговина и с общ резултат 3:2 си гарантираха място в групите.

ЛАСК постигна целта си с равенство в Мостар

Още от Футбол свят

Виж всички